25.12.2021

Sylvanian sairaala #2

Edellisessä postauksessa esittelin ulkoisesti kokoamaani Sylvanian sairaalaa. Tässä postauksessa esittelen sen kerrokset erikseen. 



Sairaalan ylin kerros on hammaslääkäriosasto. Täältä hoitajat voivat hakea uusille potilaille sairaalan yhtenäisen sairaala-asun ja muita tarvikkeita. Pupuhoitaja tuo juuri hoitokärryä kätevällä hissillä. 


Toiseksi ylin kerros on äitisosasto tuoreille äideille ja vauvoille. Hoitajapupu ja kettulääkäri varmistavat osaston asukkien hyvinvoinnin. Hiiriäiti on saanut hyvinvoivat kolmoset. Onneksi vauvalassa on juuri tilaa kaikille kolmelle vauvelille. Äiti on pukeutunut sairaalan omaan pyjamaan ja hänen omat vaatteensa ja laukkunsa roikkuvat naulassa ovensussa. 

Pinkki on äitiysosaston värikoodi.



Vuodeosastolla kissarouva odottaa synnytyksen alkua. Vuodeosasto on värikoodattu keltaiseksi. Väri näkyy niin hoitajahenkilöstön asuissa kuin potilaiden sairaalatohveleissa. 

Tälle osastolle aion sijoittaa vielä kirjoituspöydän, tuolin ja mahdollisesti muita sairaala-kalusteita. Nämä saisi kaikki ostamalla jokin SF-sarjan valmiista sairaalarakennuksista, mutta en haluaisi ostaa ylimääräisiä rakennuksia, joille minulla ei ole käyttöä. Koetan löytää diiliä, jossa olisi puuttuvat kalusteet ilman rakennusta. 

Calico Critters sarjan Doctor Murdochin mukana tulisi neuvolavälineistöän: vauvojen kori, puntari, vauvamitta sekä maitojauhepurkki. Nämä olisivat kiva lisä neuvolaan. Maitojauhepurkin tosin saan pian Uudi tulokas-setin mukana, mutta se ei saapunut ehtiäkseen näihin kuvauksiin. 

 

Huomatkaa kaapin päällä oleva pullokori. Ennen jokaisen vauvahahmon mukana tuli tuollainen yksinkertainen tuttipullo. En ole koskaank eksinyt niille mitään käyttötarkoitusta, mutta tänne sairaalaan ne sopivat! Neuvolavaa'an puuttuessa hedelmävaaka ajaa asiansa vastasyntyneitä vauvoja punnitessa :) 



Aulasta löytyy odotushuone, ilmoittautumistiski sekä apteekki. Aulan henkilökunta on valmiina ottamassa ensihoitajapupun tuomia kiireellisiä asiakkaita. 

Olen etsinyt japanilaista apteekkisettiä pitkään, mutta se on aina ollut hankalasti löydettävä ja kallis. Viime vuonna setistä on kuitenkin otettu uusi julkaisu jonka mukana tuli vielä suloinen apteekkarivuohi. Setti on edelleen loppuunmyyty ja kallis, mutta onnistuin ostamaan sen yhdessä kolmen muun setin kanssa edukkaasti 80€:lla. 

Kuvan ensihoitajapupu sekä hoitajatarpupu ovat kokolemani vanhimpia terveydenhoitajahahmoja. Ne ovat olleet vitriinissä esillä siten, että aurinko on päässyt vuosien saatossa haalistamaan molempien ruskean värin lähelle harmaata. 


Sairaalaan voi helposti yhdistää toisia rakennuksia sen lukuisten sivuovien avulla. Koska sairaalaani ei mahtunut varsinaista lääkärin vastaanottoa, yhdistin sen kylkeen japanilaisen klinikan. Klinikan kalusteet olen taas lainannut Cottage hospitalista, joka on tällä hetkellä tyhjä. Joudun hankkimaan vielä ainakin yhden sairaalasetin, jotta saan jokaiseen sairaalarakennukseeni kalusteet. Klinikan värimaailma on tietenkin sininen. 

1 kommentti :

  1. Ihania sairaalasettejä! Onpa niitä paljon, pystyy jopa värikoodaamaan osastoja. Olen kade tuosta apteekkisetistä, olen sitä itsekin halvalla yrittänyt löytää. Onko siitä siis otettu uusi julkaisu? Minä luulin, että ainoa on vuodelta 2013. Tuo sivuklinikka on myös söötti mintunvihreä-kelta-värimaailmaallaan :D

    VastaaPoista