19.1.2022

Village boutique ja retrobright-menetelmän tulokset

 


Tässä Village boutique valmiina, retrobrightening-mentelmällä alkuperäiseen väriinsä palautettuna!
Vaatekaupan sijaan olen kalustanut sen pieneksi kirja-, askartelu- ja käsityöliikkeeksi. Sekä Bookstore ja Sewing shop setit ovat japanista ja varsin harvinaiset. Ne istuvat väriensä mukaan nätisti vaaleanpunaiseen rakennukseen. 


Vihreät hyllyt ovat Bookshop-setistä. Ostin tämän setin kahteen kertaan, molemmat vajaina, mutta sain niiden osista ja muutamista muista varaosista koottua aika nätin kirjakauppanurkkauksen. 

Handicraft shop taas oli täydellinen setti. Samaa settiä on myyty niin, että sen mukana tulee myös ompelukone ja pupu-ompelijatar, mutta minun settiini kuuluivat vain nämä myyntikalusteet. 


Kirjakauppa: Stationary ja Book -hyllyt. Alkuperäiseen kirjakauppaan kuuluu yllättävän iso valikoima kirjoja, minulta puuttuu niistä suurin osa. Kirjoja tähän olen lainannut mm. Gift shop-setistä, jonka ostin varaosiksi juuri tätä projektia varten. 
Vasemman reunan Handicraft shop-telineestä löytyy mm. DIY-pupusetti, josta voisi oikeastikin ommella minimini-pupupehmon. Onneksi oman settini pussukka on avaamaton.


Käsityötarvike-osioon kuuluu monia pieniä osia. Vetolaatikoista löytyy mm. nappeja ja kirjo-ompelulankoja.


Lisäksi ostin pienen kirjojen esittelytelineen, joka on aiemmin kuulunut kauppakeskus-settiin. Minulla on näitä oikeastaan kaksi. Toisen laitoin custom-kirjastoni yhteyteen. 


Markiisi on hieman kulunut ja vähän revennytkin, mutta ilmaiseksi saadusta osasta olen ainoastaan kiitollinen! On ihanaa, että sain rakennuksen osat kasaan! Varoituksen sana retrobrightening-menetelmästä. Otettuani rakennuksen pois vitriinistä kuvauksia varten, olen melko varma, että talo on jatkanut vaalenemista. Viimeisetkin keltaisuuden sävyt ovat hävinneet ja talon katto näyttää jo melkein valkoiselta. Menetelmässä käyetty kehite on hirveän vaikeaa pestä pois. Se on niljakasta, eikä liukene veteen tai saippuaveteenkään helposti. Toivottavasti talo ei vaalene liikaa. 


Ja sitten kaupan henkilökuntaan ja asiakaskuntaan. Vanhemmiten olen alkanut pitää vaaleanpunaisesta yhä enemmän. Halusinkin pitää tämän kaupan erittäin hempeissä sävyissä. Norwood hiiriäiti on japanilainen hahmo. Puput ovat yhdestä ensimmäisistä ostamistani SF-seteistä: Connot and Kerri's new pram. Hiljalleen niiden valkoisen turkin väri on alkanut kellertyä. 


Valkoisten hiirten perheeseen muutti seisova taaperotyttö. Se minulla oli jo aiemmin kokoelmassani, mutta olin myynyt sen pois. Sen turkki on paljon valkoisempi, kuin vitriinissä olleilla vanhemmillaan. 

2 kommenttia :

  1. Wow, you did a great job of the retrobrightening process, the colours look fantastic.
    Also I LOVE the handicraft and bookstore sets! The shelving units themselves are wonderful, and I just adore all the tiny little accessories!

    VastaaPoista
  2. Ihanan hyvin sopii yhteen mintunvihreät hyllyt vaaleanpunaiseen rakennukseen! Kyllä vaalennustyö kannattaa, toivottavasti ei vain jatka valkoiseen asti.

    VastaaPoista