18.4.2012

DVD-kokoelma, osa 1

Ystäväni Arrochin innoittamana olen viimeviikkoina tutkiskellut kovasti unohdettua DVD-hyllyäni, joka oikeastaan olikin jo muuttanut kirjarivien taakse tilanpuutteessa. Jo pitkään olen haaveillut ostavani hyllyyni ainakin omasta mielestäni parhaat elokuvaklassikot ja muutamia valittuja rainoja näyttelijöiltä, joista pidän kaikkein eniten. Tällaisia herrasmiehiä ovat ainakin: Alan Rickman, Johnny Depp, Tim Curry, Benedict Cumberbatch, Ewan McGregor, Seth Rogen, Michael Cera ja ohjaajista Tim Burton. Kehittelinkin jo hankintalistan, jota lähden pikkuhiljaa lyhentämään.

Aikaa ja varallisuutta odotellessa aloin rankalla kädellä karsia kotoa jo löytyvää DVD-kokoelmaa. Pienen nipun tylsiä elokuvia tyrkkäsinkin jo veljelleni ja loput lähtevät kirjaston Tuo-Vie-hyllyyn. Myös iso kasa VHS-elokuvia matkaa säkissä kellariin odottamaan sitä, että saan joko A) VHS-soittimen, tai B) hankittua ko. elokuvat DVD:llä.

Toinen ongelmavyyhti on ollut tyttäreni oma DVD-kokoelma. Meillä ei ole telkkarissa kanavia, joten olemme harrastaneet sopivien lastenohjelmien ostamista DVD:llä. Näitähän on sitten ajan kanssa kertynyt. Ongelman ne tuottavat, kun niiden pitäisi olla sopivasti käsillä pienessä DVD-soitinkaapissa, eikä tyttömme ihan vielä hallitse elokuvien laittoa takaisin omiin koteloihinsa (pois hän kyllä osaa niitä ottaa). Tästä syystä kaikki levyt ovat yleensä olleet yhtenä sekaisena kasana lattialla, samoin kuin tyhjät kotelot. Tämä ei tietenkään paranna oikean elokuvan löytymistä saati tee hyvää itse levyille.



Tartuinpa siis toimeen ja suuntasin kohti Keravan Hong kongia, josta löytyikin erittäin edullinen ratkaisu: DVD-kansioita. 12 levyä vetävät 1€/kpl, 24:n levyn kotelot 2,50€/kpl ja 200 levyn jättikansio 12,90€. Ostin kaksi 24 levyn kansiota ja ennestään minulta löytyi yksi 12 levyn kotelo.



Sitten vain levyt pois koteloistaan ja lattialta, hieman järjestelyä ja levyt uusiin kansioihinsa. Muumilaakson tarinat saivat kokonaan oman kansionsa ja muut laittelin sarjoittain muihin koteloihin. Kaikki kolme kansiota täyttyivät, joten ihan kaikkia en saanut vielä näihinkään laitettua. 60 levyn saaminen pois lattioilta pyörimästä on kuitenkin huima parannus, tyhjät kotelot pääsevät myös kellariin, kosken raaski niitä hävittää.



Jos joskus tarvitsee tarkistaa, miltä levyltä löytyy mikäkin muumijakso, tiedon voi etsiä paljon nopeammin netistä kuin koteloita selaamalla.
Kansioihin laittamatta jäi muutamia Disneyn ja Ghibli-studion elokuvia, joita ajattelin aikuistenkin joskus haluavan katsella. Silloin on mukavempaa, jos elokuvat ovat koteloissaan. Lisäksi tyttö ei vielä yksin uskalla katsoa suurinta osaa Disneyn elokuvista. Pienimmille tarkoitetut Ghibli-elokuvat, kuten Liikkuva linna, Totoro, Ponyo ja Kikin lähettipalvelu ovat suurkulutuksessa.

Nappasinkin vielä kuvan pienestä Ghibli-kokoelmastamme. Siitä puuttuu vielä muutama elokuva (ainakin Porco Rosso, Laputa ja uusi Kätkijät):



Ostelen näitä aina alesta, kun löydän - niin kuin muitakin elokuvia. Harvoin maksan elokuvasta täyttä hintaa, kun aika pian ilmestymisen jälkeen ne päätyvät kuitenkin alekoriin.

Jahka oman DVD-hyllyni uudistus etenee, voisin esitellä teille hieman sitäkin. :)

2 kommenttia :

  1. Hejj kutsutaanko noita ^^ elokuvia tosiaan Ghibleiksi? :D Itse olen nähnyt suurimman osan & ajattelin katsoa tuon Kätijät- filminkin, onko se hyvä? :)

    www.picsnbooks.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Nuo nimenomaiset elokuvat ovat japanilaisen Ghiblistudionin elokuvia. Ghibli vastaa japanissa hyvin pitkälti meidän Disneytämme, eli ovat hyvin arvostettuja animaatioelokuvia ja kaikinpuolin laadukasta animea :)

    Uusinta Kätkijät elokuvaa en ole vielä itse nähnyt, missasin valitettavasti sen elokuvanäytökset tyystin.

    Ainiin ja tervetuloa blogini lukijaksi Heta :)

    VastaaPoista