13.8.2012

Barbiet #1: Alkuperäiset

Olen varmasti aiemminkin blogissani maininnut siitä, miten omat lapsuuteni barbiet ovat kadonneet jäljettömiin. Jäljelle olivat jääneet vain barbien vaatteet ja kaikki varusteet. Tämän hämmentämänä olen lykännyt barbie-kokoelmani uusimista pitkään sillä olen toivonut nukkien vielä löytyvän.
Vähitellen kuitenkin on alettava uskoa, että vaikka barbeja ei olisikaan myyty kirpparilla, ovat ne tyystin kadonneet. Siksipä olen ostanut lapsuuteni rakkaimmat barbiet uusiksi ebayn kautta ja muutenkin alkanut pitää silmällä kirpputorien barbietarjontaa. Kokoelma onkin melko noeasti kasvanut ihan mukavan kokoiseksi.
Jopa niin isoksi, että tänä iltana ottamieni kuvien lavastaminen oli sanalla sanoen rasittavaa! Barbiet eivät tosiaan ole mitään helppoja kuvattavia: lavasteiden pitää olla isot, valoa ei ole koskaan tarpeeksi ja aina kuvaan jää joku kohta huonosti (mekko rypyssä, nukke katsoo minne sattuu jne.). No, tulipahan nyt otettua ja tulossa onkin lyhyehkö päivityssarja kokoelmastani.

Aloitamme tänään suurin piirtein siitä, mistä jouduin kokoelmani aloittamaan. Lapsuuden kokoelmani uusimisesta. Yhtä rikkinäistä Keniä ja Shellyä lukuunottamatta barbielaatikkooni oli jäänyt vain (rikkinäisiä) feikki-nukkeja. Kaikki rakkaimmat barbieni oli ostettava uusiksi. Pohdiskelin pitkään koetanko metsästää nuket irrallisina, mahdollisimman täydellisinä setteinä ja mistä ne saisin. Pian kävi kuitenkin selväksi, että paljon helpommalla pääsen, kun ostan nuket alkuperäispakkauksissaan. Hintakaan ei ole tavanomaisimpien nukkien kohdalla aivan mahdoton, joten päädyin ostamaan boxatut versiot. Ajattelin, että näiden avaaminen olisi kuin lapsuuden uusimista :)



Niin... en ole sitten kuitenkaan saanut avattua noita. Kun ne viimein saapuivat, olivat ne niin suloisia paketeissaan, etten halunnut pilata alkuperäistä asetelmaa. Kaiken lisäksi minulla ei olisi ollut näille oikeasti mitään käyttöäkään irrallisina - ei niitä olisi lapsellekaan raaskinut antaa. Minttikuntoisia retronukkeja.

Vasemmalta oikealle nuket ovat:
Sweet roses Barbie (nukella on mukana kolme asukokonaisuutta)
Fashion Play Barbie #1376 (vuodelta 1988)
Pretty in plaid Barbie

Tuon viimeisen ostin aikanaan ihan itse omilla rahoillani (siis sen alkuperäisen, kadonneen yksilön) ja se jäi uusimmaksi barbiehankinnaksi ennen kuin lopetin teini-iän ajaksi leluilla leikkimisen. Tykkään kauheasti sen vihreästä teemasta ja nukkekin on ihanainen, vaikka edustaakin jo uudempaa barbiesukupolvea.

Kaksi muuta sain ihan pienenä. Fashion play Barbie saattoi jopa olla ensimmäinen barbieni. Sweet rosesin saannin olen muistavani; sen paketti oli niin upea ja nukke vielä upeampi.

On hassua, että minulla on näiden jokaisen barbin asukokonaisuudet tallessa ja nyt täysin hyödyttöminäkin... Kaiken lisäksi löysin toissaviikolla tuon Sweet roses-barbien kirpparilta 1,50€ edulliseen hintaan! :D Se saakin mennä oman tyttöni leikkeihin ja näin ollen minun ei tarvitse avata boxattua nukkea paketistaan ehkä koskaan.

4 kommenttia :

  1. Ihania Barbeja. <3 Minäkin haluaisin oman Hulahair Barbien mibinä itselleni.

    VastaaPoista
  2. Löysin blogisi vasta nyt kun aloin käymään omia barbie-nukkejani läpi ja haluaisin kunnostaa ne alkuperäiseen kuntoonsa. Huomasin, että mainitsit sinulla olevan barbien asut hyödyttöminä, mahtaiskohan sulta vielä löytyä sweet rosies barbien asu? Omalta barbiltani puuttuu osia asukokonaisuudesta ja mietin mistä voisin ne saada ostettua, joten päätin kokeilla onneani tätä kautta :)

    VastaaPoista
  3. Hei!
    En huomannutkaan tässä postauksessa mainita, että ylimääräinen asu ei ole ihan täydellinen. Jäljellä on vain yläosa (uimapukutyylinen "body") ja röyhelöhame. Mikä osa sinulta puuttuu ja osaatko sanoa, millä hinnalla ostaisit?
    Vähän epäröin myydä, sillä elättelen edelleen toivoa alkuperäisten lapsuuden nukkieni löytymisestä, jolloin ne tarvitsevat vaatteensa :)

    VastaaPoista
  4. Multa puuttuu siis sama osa kuin sultakin eli se pitkä hame :D body ja röyhelömekko on mullakin tallella. Eipä voi mitään, mun pitää lähteä kiertelee kirppareita siinä toivossa että sieltä löytyis :)

    VastaaPoista