19.8.2012

Barbiet #3: Vintage

Kun puhe tulee ikivanhoista "vintage" barbeista, aletaan liikkua minun tietämysalueeni äärirajoilla. Näihin ei ole tosiaan paljoa tullut törmäiltyä, eivätkä vanhat barbiet ole koskaan minua juuri viehättäneetkään.
Kuitenkin yksi ratkaisevista seikoista, jotka saivat minut tarttumaan 15€ barbie-pussiin olivat kaksi vintage barbieta, jotka muiden nukkien seasta löytyivät. Kotona lähempi tarkastelu osoitti pussista löytyvän myös alkuperäiset vaatekerrat:



Allan
Midge


Nuket oli yllättävän helppo nimetä, sillä molempien kankkaraan on painettu nuken oma nimi. Poikanukkeja on muutenkin vähän, joten Allanin sain helposti puettua nimikoitujen vaatteiden ja ebayn avustuksella. Löysin pussista jopa yhden valkoisen kengän, joka sopi Allanin jalkaan. Harmi, ettei toista löytynyt.

Midge oli sanalla sanoen hieman haastavempi. Midge-nukkeja kun tehdään vielä nykyäänkin ja vanhojakin versioita on ihan riittämiin. Nuken tukan väri ja naama ovat vaihdelleet kovasti läpi vuosien kehityksen. Luultavasti kyse on kuitenkin yksittäin myydystä uimapukuversiosta. Nuken uimapuvun väriin sopivat korkokengätkin löysin, mutta ne eivät kyllä mahdu tämän nuken jalkoihin. Eivät varmaan ole siis alkuperäiset. Lisäsin ne kuitenkin kuvaan, jos joku sattuisi tunnistamaan?

Molemmat nuket ovat ihmeen hyvässä kunnossa. Midgen alkuperäisissä, lakatuissa kynsissäkin on vielä maalia jäljellä. Midgen pää sen sijaan on kyllä tummunut oudosti (kun taas huulet ovat melkein valkoiset) ja kadonneet korvakorut ovat jättäneet rumaa vihreää korvan seutuville.

Suurin osa barbiekassista löytyneistä vaatteista vaikuttaa vanhoilta, ja mietin kuinka suuri osa niistä saattaa olla aitoja barbien vaatteita. Täytyy varmaan joltakin barbie-foorumilta käydä kyselemässä. Oikealla teille kuitenkin melko tyylikäs asukokonaisuus, jonka puin Midgelle.

5 kommenttia :

  1. Wow mikä löytö! Tosin tuo Midge on Barbie. Vanhalla Midgellä on eri päänmuotti, usein pisamia ja erilainen kampaus. Oisko vartalo kenties toisen nuken? Ebayssa näytti olevan vastaava aika hyvään hintaan :)
    http://www.ebay.com/itm/Vintage-Barbie-Bubble-Cut-Second-Issue-1962-Blonde-MINT-/120968046279?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c2a41e6c7

    VastaaPoista
  2. Kiitos tiedosta Sanna! Tuon tytön tunnistaminen on ollut aika haasteellista. Siitä on löytynyt niin monta versiota ja nimet vaihtelee ihan laidasta laitaan.
    Jostain löysin nimen "BARBIE DOLL BUBBLE CUT TITIAN MIDGE", jolla googlen kuvahaku antaa parhaat tulokset. Joskaan harvalla nukella on yhtä valkoiset huulet kuin tällä minun.

    Yllättävästi noilla kyllä näyttää hintaa olevan. Tuskin ihan heti olen myymässä, sillä pari vintagea on hauska pitää esimerkin vuoksi kokoelmassa :) Kauheasti en kyllä muuten vintageista pidä, kun nukeilla on usein niin kylmänkolea katse!

    VastaaPoista
  3. Joo, noilla vanhoilla nukeilla on usein valkeat huulet koska jotenkin aikojen saatossa ne värit on kadonneet. Useinhan noita vanhoja on uudelleen maalattu. Itselläni on jotain 100 Barbie-nukkea, pääasiassa 80-luvulta. Barbietouhu mulla meni vaan yli jossain vaiheessa ja jotenkin kammoan koko nukkeja ja saavat pysyä toistaiseksi pahvilaatikoihin pakattuna...

    VastaaPoista
  4. Minäkään en halua aloittaa taas yhtä isoa kokoelmaa. Nyt ostelen vain noita itselle tuttuja ysäribarbeja ja nekin pääsevät varmaan tytön leikkeihin, jahka ikää on niin paljon että osaa leikkiä varovasti :)

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista