16.8.2012

Barbiet #2: 90-luvun prinsessat

Hankittuani kokoelmaani tärkeimmät mibbeinä, eli alkuperäisissä laatikoissaan, sain hetkeksi rauhan barbiekokoelman suhteen. Nukkien tietojen ja nimien metsästäminen netistä oli kuitenkin avannut silmäni kirpparin tarjonnan suhteen. On tylsää ostaa mitään, jos ei tunnista nukkeja tai niiden vaatteita, mutta taustatyöstä oli joitain jäänyt mieleenkin.
Ennen kaikkea minua kiinnostavat 90-luvun barbiet, joita itselläni ja kavereillani oli. Ja kaikki ne ihanuudet, joita näki vain telkkarimainoksissa ja leluostastolla... No! Kun on jotain alkanut katsella niin kyllähän niitä alkoi vastaankin sitten kävellä kirpputorikierrosten yhteydessä.
Ensin ostin neljän barbien nipun, joista jokaisella oli omat alkuperäiset vaattensa ja hiukset hellästi hoidetut (alkuperäiset kengätkin tallella!). Koko nippu maksoi 6€.
Eilen taas löysin kirpputorilta peräti kassillisen barbeja ja niiden vaatteita/varusteita. Koko illan kestänyt perkaaminen ja tietojenhaku internetistä paljasti minulla olevan kahdeksan uutta, lähes täydellisesti puettua nukkea. Kassin hinta oli 15€ ja se sisälsi runsaasti myös pehmoleluja ja feikkiponeja/barbeja, joista suurin osa lensi roskiin.

Näitä 90-luvun barbeja esittelen nyt tässä:



Sea holiday Barbie
Cut and style Barbie
Tunnistamaton Barbie

On upeaa, kun kirpparilta löytää barbien, josta on pidetty hyvää huolta. Tällainen oli mm. tuo cut and style Barbie, jonka hiuksia ei oltu koskaan päätetty saksia. Hiuslisäke tuo tukkaan vielä tuuheutta, vaikka nukke näyttäisi hyvältä ilman sitäkin. Sea holiday Barbielta puuttuu merimieshattu, mutta nuken takki tuli nuken mukana - jäi vain pois kuvasta, kun on niin ruma.
Oikeanpuoleinen Barbie jäi vielä tunnistamatta. Sen kasvot ovat identtiset etsimäni Ibiza-Barbien kanssa. Ibiza oli osa lapsuuden kokoelmaani, joka katosi, mutta sitä en ole onnistunut ostamaan boxattuna takaisin. Tämä mysteeribarbie täyttää jäljelle jääneen mekon kuitenkin hyvin. Ibiza Barbien mekkoa ei kuitenkaan lotissa ollut. Aluksi epäilin, että tämän nuken alkuperäiset vaatteet ovat neonpinkki uimapuku, jossa on kultaiset röyhelöt. Uimapuku oli ainoa selvästi 90-luvun barbievaate, joka vaatekasasta jäi jäljelle, kun olin muut nuket pukenut. Jos joku osaa kertoa Barbien oikean nimen niin voi kommentoida alle! Onko tämä Ibiza barbie, vai joku muu rantatyttö?



Dance moves Barbie
Ultra hair Barbie
Sweet rosest Barbie


Dance moves Barbie on kyllä tanssinut sukkahousunsa aivan rikki! Onneksi lähinnä takapuolelta, joten edestä reiät eivät niin näyt. Barbie liikuttaa käsiään, kun sitä vääntää vyötäisiltä. Korvalappustereoista on valitettavasti kadonnut kuulokkeet, mutta itse laite löytyy, samoin kuin laitteen sisällä oleva pieni irrallinen c-kasetti. Harmillisesti barbien korvarenkaista on rengasosat kadonneet ja jäljellä on vain napit.

Ultra hair Barbie on onneksi myös säästynyt parturoinnilta ja sen varusteetkin olivat aika hyvin mukana: kaulaliina ja hiuspanta. Rojupussista taisi löytyä myös Barbien mukana tulleen hiusgeelipurkin korkki... Itse geeliä ei ollut enää jäljellä :D

Sweet roses barbien esittelinkin jo aiemmin. Tältä yksilöltä puuttuu valkoinen esiliina ja sormus sormesta.

Koirasta minulla ei ole mitään tietoa onko edes barbiesarjaan kuuluva :D Sain sen samassa barbiekassissa kuin nuket ja rottinkiset kalusteet.



Magical hair mermaid Barbie
Rapunzel Barbie
(?)

Tässäpä kaksikko, joka taitaa olla lähdössä naamiaisiin. Merenneitobarbiet eivät ole kauheassa suosiossani ja nuken liila tukka näyttää lähinnä itse tusseilla värjätyltä. Tuo pyrstö on kuitenkin ennemminkin mekko kuin oikea pyrstö, sillä nuken jalat tulevat siitä läpi.
Tähkäpään olen joskus yksittäin napannut kirpparilta, kun sai halvalla nuken, jolla on vielä kengätkin tallella - kruunu tosin puuttuu.



Sparkle beach Barbie
Rollerblade Barbie ja Ken


Sparkle beach Barbien olisin halunnut ostaa mibbinä, sillä sen hiukset on alunperin laitettu pakkaukseen ihanalle kiermuralle. Olin kuitenkin iloinen, kun löysin Barbin kirpparilta hyvässä kunnossa. Vasta äsken sain tietää, että nukesta on olemassa kaksi eri versiota, joista tämä ei ole koskaan ollutkaan kiehkurahiuksinen :/ No, leikkeihin se sopii kyllä.

Rollerblade Ken on ihan oma alkuperäinen nukkeni ja ensimmäinen (ja lapsuuden aikaan ainoa) kenini. Se näyttää kuvassa oimituiselta, koska sen molemmat jalat ovat katki ja nukke seisoo kuvassa irtojalkojensa varassa... Ja vaikka tiedän, ettei Kenin rullaluistimet ole hävyksissä, en löytänyt niitä mistään kuvaussessiota varten. Pah.
Oikeasti tuo Ken on hyvin komea ja siksi otin tuohon viereen vielä toisen kuvan todistamaan sen.

Olin yllättynyt, kun löysin kirpparilta samaan Rollerblade sarjaan kuuluvan Barbienkin. Onneksi tällä Barbilla ei ole seisontavaikeuksia. Rullaluistimet iskevät kipinää, kun niitä liututtaa lattiaa pitkin. Tai räpsii tupakansytyttimen tapaan. Muistan, kuinka yritin lapsena sytyttää "mahtavaa tulipaloa" Kenin rullaluistimilla. Mahtaako kukaan enää valmistaa tällaisia leluja tänä päivänä? :D



Winter sport Midge

Midgestä en kauheasti välitä. Hänellä on jotenkin umpimielinen ilme. Setti itsessään on käsittänyt alkujaan lumilaudan, sukset ja luistimet. Luisitimista oli kadonneet terät, joten ne jäivät pois kuvasta. Midgen tunnistamiseen meni aikaa, sillä tästä nukesta on tehty muutamakin setti, joissa kaikissa hänellä on saman tyyliset vaatteet. Esim. nuo monot ovat samanlaiset kuin rullaluistimissa, mutta vain ilman rullaosaa. Tältä talviurheilu Midgeltä puuttuu hörsylähame, mutta väliäkös tuolla.

Jos joku katsoo tarvitsevansa tätä nukkea, voi heittää alle tarjouksen tai lähestyä sähköpostilla: toukkero [ät] gmail [piste] com


4 kommenttia :

  1. Voih, ompa todella ihania barbieita. Nää on kyllä varmaan miljoona kertaa kauniimpia, kun mun lapsuuteni barbiet. Hyi kauheeta, ei enää oonäin ihania barbieita. Ihana lukee näistä söpöläisistäkin väläillä.

    VastaaPoista
  2. Voih, minulla oli tyttösenä Dance moves Barbie. Se oli niin hieno, kun se osas jamittaa. :D

    VastaaPoista
  3. Nämä ysäribarbiet on kyllä ihania. Niin viattoman iloisia ja värikkäitä. Harmittaa, että muutamia varusteita jäi uupumaan postauksesta. Löysin Kenin rullaluistimetkin ja Ibiza barbien alkuperäiset korkokengätkin kuvauksen jälkeen. Barbiet on vain aika rasittavia astella, joten en ole ihan heti ottamassa kuvia uudelleen.

    VastaaPoista
  4. Ihania barbeja! :) Itselläni on tuo ultra high barbie, sen heti tunnistin näistä :)! Pitäisi loputkin barbit selvittää, että mitkä niiden nimet oli.

    VastaaPoista