19/50, 111/300: Harry Potter ja Azkabanin vanki (J.K.Rowling)
Tämän kirjan olen Potter-sarjasta lukenut useimmin ja luultavasti pidänkin siitä ehkä eniten (Kuoleman varjelukset ja Puoliverinen prinssi tosin ovat miltei yhtä hyviä). Tämä on se kirja, joka sai minut todella rakastumaan sarjaan ja syy miksi olen pysynyt fanina kaikki nämä vuodet. Tämä kirja johdatti minut aikoinaan slashin ihanaan maailmaan ja sen ansiosta todella opin englannin kielen (kun tavasin illasta iltaan sanakirjan kanssa englanninkielisiä ficcejä netistä). Olen siis paljosta velkaa Azkabanin vangille. Tämänkin osan kuuntelin äänikirjana, Vesa Vierikon hunajaisen äänen lukemana.
Harry aloittaa jo kolmannen vuotensa Tylypahkassa, mutta melko hurjissa merkeissä. Vaarallinen murhaaja on karannut Azkabanin velhovankilasta ja suuntaa huhujen mukaan kohti Tylypahkaa. Harry näkee kuoleman enteitä vähän joka nurkalla, eivätkä kammottavat ankeuttajat ainakaan piristä jo muutenkin synkkää tunnelmaa. Tämä kirja palaa ensimmäisen kerran kunnolla ajassa taaksepäin ja paneutuu syvällisesti sekä Harryn että tämän vanhempien menneisyyteen.
Voi rakkautta ******+
112/300: Beyond my touch (Maeda, Tomo)
Tämä poikarakkausmanga oli ihan ok luettava, vaikka kiva kansikuva lupasi ehkä liikoja. Ymmärtääkseni kirja olikin mangakan ekoja shounen-ai viritelmiä. Ensimmäinen tarina on ihan söpö kertomus kahdesta pojasta, joista Mizuno on kuoreensa vetäytynyt ja synkkä, kun taas Mamoru on iloinen, ulospäinsuuntautunut ja kuollut. Mamorun haamu muuttaa Mizunon luokse, koska hänelle oli jäänyt elämästä keskeneräinen asia: suudella Mizunoa.
Piirrosjälki on keskinkertaista ja kirja erottuu lähinnä siksi, että se on niin puhtaasti poikarakkautta, vaikka julkaisija onkin June. Elävä-kuollut romanssi on myös melko kiintoisa. Parhaimmilaankin kirja oli vain "ihan kiva", siksi kaksi tähteä **
113/300: Border, vol.1 (Kodaka Kazuma)
Tämä on Kizunan tekijän toinen yaoi-sarja, joskaan en ole järjestyksestä ollenkaan varma. Joka tapauksessa tämä on huomattavasti toimintapainotteisempi ja aluksi ei ole edes selvää uke-seme asetelmasta.
Yamato on koonnut lastenkotitovereistaan yksityisetsivätoimiston, jonka tehtävä on käräyttää rikollisia, joihin poliisit eivät ole päässeet käsiksi. Yamaton synkkää menneisyyttä käsitellään puolet kirjasta ja on mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan toinen kirja lähtee.
Oikein mainiota luettavaa ja kaunista Kodaka-laatua ****
114/300: Pixu: The mark of evil (Gabriel Ba, ym.)
Vanhassa kerrostalokompleksissa tapahtuu kauheita. Pimeät merkit ottavat taloa hiljalleen valtaansa ja sen asukkaat ovat hulluuden partaalla, kunnes koko homma kärjistyy...
Tämä sarjakuva oli varsin mielenkiintoinen lukea. Se koostuu monesta lyhyestä kappaleesta, joissa vuoron perään seurataan talon asukkaita ja yhtä isännöitsijää. Lopulta asukkaiden tarinat kietoutuvat toisiinsa ja jokaisen hämärät ongelmat paljastuvat.
Lukukokemus ei ollut järin hilpeä, mutta tykkäsin siitä, miten lyhyellä tarinalla saatiin kuvattua niin monen ihmisen elämä kauheuksien keskellä. Piirtojälki on vahvaa ja sopii korostamaan tarinan synkkyyttä ***+
115/300: Emma, vol.6 (Kaoru Mori)
Emmasta on tullut aika holtiton rakastuttuaan palavasti Williamiin. William on toki myös, mutta olisin toivonut tässä osassa Emmalta hieman järkevämpää otetta. Oh well...
****
The Daisy & The Daffodil
4 päivää sitten
Azkabanin vanki on myös minun lempparini koko sarjasta. Se on niin ah-ihana!
VastaaPoista