27.2.2011

Kokoelmasivu avattu

Sain eilen tietää ystävältäni Arrochilta, että täällä bloggerissa voi liittää ylimääräisiä sivuja blogin rinnalle! Innostuin tästä kovin ja aloin saman tien valmistella kokoelmieni tuomista kokonaisuudessaan omalle sivulleen. Tämä tarkoitti valtavaa puhdistus, kuvaus, muokkaus ja kirjoitusoperaatiota.

Onneksi mieheni auttoi minua kuvauksen kanssa. Hän irrotti pölyt pois hahmoista niin, että minä pystyin keskittymään kuvaamiseen. Sen jälkeen alkoi kuvien puuduttava valinta ja muokkaus. Lopputulos oli 55 perhe- ja yksittäiskuvaa.

Huh!

Mutta mikään eilisillan puuhista ei kyllä vetänyt rasittavuudessaan vertoja tämän aamun, päivän ja iltapäivän taistelulle Bloggerin kanssa. Joko johtuen sivumuokkauksen tekstiediittorin tekoälystä tai sivun massiivisesta koosta, eivät mitkään asettelut meinanneet pysyä paikallaan. Kerta toisensa jälkeen editori deletoi kaikki tai osan rivinvaihdoista tai lisäsi niitä reippaasti lisää. Jei... Olin jo aivan hermoromahduksen partaalla, kunnes päätin pitää tauon.
Keksin melkein saman tien paremman tavan laittaa kuvat ja tekstit esille. Aiempi versio olisi kyllä ollut informatiivisempi, mutta kelvatkoon nyt näinkin.

Pääsette katsomaan kokoelmaani kuvineen ja tietoineen klikkaamalla oikeasta navigointipalkista "Kokoelma"-linkkiä, tai tästä alta:

Toukkeron SF-kokoelma kuvin ja tiedoin



P.S: Perheet on lajiteltu ensin lajinnimen ja sitten perheen nimen mukaan, mutta koska Blogger ei anna minun lisätä kuvien väliin yhtään enempää tekstiä, en pääse otsikoimaan kuvia asian mukaisesta. Koetan kehitellä tähän vielä ratkaisua...

3 kommenttia :

  1. Mahtava juttu! Nyt pääsi tutustumaan kokoelmaasi oikein perin pohjin :D Ja upea se onkin!

    VastaaPoista
  2. Muakin aina ketuttaa nämä Bloggerin toiminnot. Bloggerhan olisi muuten ihan loistava blogipohja, mutta jotkut asettelut tupppaavat mullakin aina menemään päin mäntyä, koska systeemi ei toimi aina jostain syystä oikein. Olen itsekin monesti korjannut nimenomaan noita rivinvaihtoja jo kertaalleen julkaistuissa teksteissä.

    Selasin nopsaan sun kokoelman läpi ja tutustun siihen varmaan tarkemmin tässä joku päivä. Iso sydän tuolle kissojen määrälle! ♥

    VastaaPoista
  3. Ihana kokoelma! Kiitos, oli oikein hauskaa luettavaa :) Onnea muuten norsuperheen voittamisesta!

    VastaaPoista