4.7.2011

Nukketaloprojekti: eteinen ja makuuhuone

Kunnostamani nukketalo on saanut levätä jo liki vuoden, mutta nyt olemme miehen kanssa aloittaneet taas sen remontoinnin. Tartuimme suin päin inhoittavimpaan hommaan, eli tapetointiin. Talon alakertaan tuli uusi väliseinä jakamaan eteisen ja sen vieressä olevan tilan erilliseksi makuuhuoneeksi, ja tuo väliseinä oli tapetoitava ennen pystytystä. Samalla päätimme tapetoida makuuhuoneen ja eteisen muutkin seinät, sekä rakentaa eteisen lautalattia valmiiksi. Tässä kahden illan tulos:



Makuuhuone uusine väliseinineen. Heti tämän ensimmäisen seinän kanssa meinasi käydä perinteiset, eli seinää varten leikatun palan kuvio olikin ylösalaisin! Onneksi pienellä kikkailulla sain tapettipalaseni riittämään kaikkiin seiniin. :) Mutta sen voin sanoa, että tässä talossa on paljon kohtia, jotka "jäävät sitten listojen alle". :D Toivottavasti löydän sopivan leveää listaa jostain.
Rakas tyttäreni on ehtinyt jo nykäistä tästä huoneesta valaisimen irti. Edessä on siis kolvin osto, että se saadaan juotettua takaisin paikalleen. (Jos kellään on antaa neuvoja näiden nukketalo valaisimien kiinnittämisestä takaisin johtoon, olisin erittäin kiitollinen!) Johto itsessään on jo yläkerran lattialankun alle muurattu, joten valaisimen vaihto ei tule enää kyseeseen.



Uusi lautalattia odottaa vielä hiontaa. Alunperin talon portaissa oli vain astinlaudat, joiden raoista näkyi portaiden alle, mutta itse aion tehdä kokonaan umpinaiset portaat. Siksi lattia ylettyy vain portaiden eteen asti.
Seinien ja portaiden reunan tapetointi oli yhtä tuskaa. Homma olisi helppo, jos koko talo olisi osissa, mutta nyt ei auttanut kuin mitata, mitata, leikata paperimalleja ja viilata niitä kohdilleen. Meinasi tässäkin hiki tulla pintaan, kun tapettiarkkini uhkasi loppua kesken.
Tuonne portaiden välitasanteen seinään tulee sama tapetti, kuin olohuoneeseen. Ajattelin myös jonkinlaista kokolattiamattoa tasanteelle.

Kaikenkaikkinensa talon kunnostaminen on erittäin mielenkiintoista. Seinät eivät ole aina ihan suoria, eikä mitta meinaa mahtua pieniin väleihin. Mittojen ottaminen tapettipaloja varten on vähintäänkin haastavaa.
Seuraavaksi pitäisi hankkia sopivaa puuta portaisiin ja keksiä viimeisen huoneen (eli keittiön) lattiamateriaali. Haluaisin siihen jotain muuta, kuin lankkua, mutta kuitenkin aitoa materiaalia. Esim. laattoja. Mistä mahtaisi saada todella ohuita ja pieniä laattoja? Tulostettu lattiakuvio ei oikein sopisi, kun muissa huoneissa on paksu lankkulattia. Ideoita?

8 kommenttia :

  1. Ooh, hienolta näyttää! Minulla on samanmoista urakkaa edessäni, kunhan saan maalattua vain nukkekodin ja tehtyä siihen uudet lattiat.

    Keittiön lattiaan saattaisi sopia pienet mosaiikit, joita saa esimerkiksi askartelutarvikekaupoista. Minä ajattelin käyttää sellaisia ainakin kissataloni kylpyhuoneessa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä Aquila! Luultavasti materiaalien etsintä kannattaa aloittaa askartelukaupasta. Sieltä voisi ehkä löytyä muunkinlaisia materiaalijäljitelmiä. :) Ja sitä listaa... sitä saa kyllä ostaa metreittäin sekä lattiaan että kattoon.

    VastaaPoista
  3. Päivän Lidl-vihkosessa oli kolvi alle kympin, tsekkaa :)

    VastaaPoista
  4. oh you're making a house! so cute!

    VastaaPoista
  5. Tupasahdin jostakin visiitille. Löysinkin oikein mukavan blogin jonka äärellä viiviähdin. Talo näyttää oikein mallikkaalta.

    VastaaPoista
  6. Voi, kaunis tapetti!
    Uskon, että tapetoiminen on ollut täyttä tuskaa... Minulle se tosin on yksi lempi vaihe nukkiksen tekemisessä, mutta vain jos talo on vielä osissa!
    Ja noista lamppuasiosta itsellä ei ole mitään hajua. Taloissani ollaan vielä sähköttömässä ajassa CX
    Tosiaan, laattojen etsiminen kannattaa sieltä askartelukaupoista aloittaa. Jos mitään ei kuitenkaan löydy, niin hätätapauksessahan voi vaikka itse leikellä niitä laattoja jostain, ensimmäisenä tuli mieleen voirasia x)
    Siis tietenkin valkoinen puoli ylöspäin. ^^

    Ja nätit sairaalat, luin äsken samalla aiemmatkin postaukset.

    VastaaPoista
  7. hieno nukketalo, kaikin puolin, lattiat ihanan tarkkaa työtä!!!!

    T:Hinanaa

    VastaaPoista