9.5.2012

BLU yaoi

Jo aiemmin kerroin teille edesmenneestä BeBeautiful-yaoikustantamosta, joka mysteerisissä olosuhteissa lopetti toimintansa. Tänään jatkamme sarjaa toisella toimintansa jo lopettaneella yaoikustantajalla nimeltä BLU.
BLU oli legendaarisen Tokyopopin oma alajaosto yaoimangalle ja kaatui yhdessä Tokyopopin kanssa ei-niin-kauan-sitten. Onneksi BLU:lta ei jäänyt läheskään yhtämontaa sarjaa kesken kuin BB:ltä jäi. Täten BLU:n runsas yaoitarjonta onkin mieluista kerättävää ja sisältää monia uskomattoman upeita sarjoja. Omien laskujeni mukaan BLU:lta olisi julkaistu yhteensä 102 nimekettä, sekä sarjoina että oneshotteina. Mukana on erittäin nimekkäitä mangakoja, kuten Yaya Sakuragi ja Fumi Yoshinaga sekä legendaksi nousseita sarjoja, kuten Junjo Romantica ja Love mode.

Oma kokoelmani on luokkaa "rusinat pullasta", eli olen nappaillut hyllyyni vain kiinnostavimpia ja näteimpiä BLU julkaisuja yhteensä 39 niteen verran. Alla kuva BLU-hyllystäni:


BLU:n julkaisuja on kahta kokoa, joista osa on hieman korkeampia kuin toiset. Tässä kansikuvat omista isommista julkaisuistani:


Puolet näistä olen täällä blogissanikin jo arvostellut. Osaa säästän muiden mangojeni tavoin sateisen päivän varalle. Haluan, että hyllyssäni on aina uutta luettavaa ja siksi en lue kaikkia mangojani heti kun ne saapuvat postissa. Toki en itseäni pidättelekään kun lukuinnostus iskee päälle vaan luen sitten useamman opuksen kerralla.


Tässä vielä pienempää kokoa olevat BLU:t. Olen lykännyt kokoelmastani kirjoittamista jo useamman kuukauden, kun olen odottanut postista saapuvaksi yksittäisiä pokkareita. Näiden hankinta ei ole enää kovinkaan helppoa, joskin niitä tupsahtelee aina silloin tällöin myyntiin yksittäisten ihmisten karsiessa mangahyllyjään.

Amazon osoittautui erittäin haastavaksi paikaksi tilata, sillä kaikista noin kymmenestä tilaamastani kirjasta kaksi hukkui postissa ja jokaista jouduin odottamaan ennätyksellisen pitkään, yli kuukauden! Yleensä UK:sta tulee paketit alle viikossa ja Amerikastakin tilattaessa parissa viikossa. Eräs kirja näytti osoitteen mukaan tulleen Ruotsista ja silläkin kesti matkalla nelisen viikkoa.

Välillä olin jo vaipua epätoivoon, onneksi hukkuneista paketeista saa Amazon-myyjältä rahat takaisin. Amazon itsekin väitti voivansa myydä osan nimekkeistä uutena, mutta yllättäen noita viimeisiä kappaleita ei sitten löytynytkään ja jouduin peruuttamaan tilaukseni - tässäkin tuhraantui yksi kuukausi. Yhä edelleen kokoelmastani puuttuu Black knightin neljäs osa ja Menkuin kolmas, mutta niitä metsästelen myöhemmin.

Ja sitten varsinaiseen asiaan, sillä olen BLU:nkin julkaisuista koonnut oman sivun, josta tarvitsevat voivat tarkistaa kaikki ikinä ilmestyneet BLU-nimekkeet ja lyhyen takakansiteksti-esittelyn. Lista sisältää myös linkit arvosteluihini, jotka olen kirjoista kirjottanut 100-kirjaa haasteen aikana. Klikkaa siis alla olevaa kuvalinkkiä ja tutustu sinisen yaoin tarjontaan:



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti