3.5.2012

100 kirjaa lukuprojekti 2012 (Kirjat 121-125)

121/300: Crimson Snow (Hori Tomoki)

Päätarina alkaa, kun luodinreiän mahaansa saanut yakuza, Kazuma, ryömii viimeisillä voimillaan shintotemppelin pihaan, josta nuori temppelinherra Yukihiro hänet löytää. Yukihiro päättää suojella Kazumaa ja pitkän toipumisensa aikana Kazuma ehtii ajatella elämäänsä ja tekojaan.
Crimson snow on yksi suosikkiyaoistani, joka on BLU kustannukselta tullut aikanaan ulos. Halusin lukea sen uudelleen, että saisin siitä arvostelun tännekin. Hori Tomoki piirtää hyvin kauniisti ja erittäin ansioitunut hän on seme-hahmoissaan. Kazuman silmät ovat jotain uskomattoman suloista - niin elävät ja täynnä tunnetta, että niihin voisi hukkua. Uke-hamonsa hän piirtää ehkä hieman liian naismaisiksi (olisi saman tien lisännyt rinnatkin!), mutta kyllähän ne menettelee. Suuri plussa pääjuonen tunteikkuudelle ja melko syvällisellekin otteelle. Kirja sisältää muutaman sivutarinan, jotka nekin ovat erittäin viihdyttäviä. *****

122/300: Happy happy Clover, vol.5 (Tatsuyama Sayuri)

Söpöydennälkään tämä sarja on mitä parasta lääkettä. Sarja kertoo suloisesta Clover puputytöstä, joka asuu Kuunsirppimetsässä muiden eläinten kanssa. Manga on ihan pienillekin lukijoille sopiva ja koostuu lyhykäisistä itsenäisistä tarinoista, jotka rakennetaan tutulla kaavalla: Clover leikki ystäviensä kanssa, käy koulussa (inhoaa läksyjä), viettää kevätjuhlaa ja seikkailee milloin missäkin. Ainoa isompi juoni sarjassa on Rambler niminen kulkuripupu, joka on luvannut aikanaan ottaa Cloverin mukaansa retkilleen ja sitä puputyttö tietysti odottaa kovasti.
Tässä viimeisessä osassa onkin tullut aika Cloverin päästä matkalle. Mutta sujuuko kaikki sittenkään suunnitelmien mukaan? Onneksi tarina sai juuri oikeanlaisen, onnellisen lopun.
Viisiosaisena sarja on helppo lukea ja vaikka kerätä omaan hyllyynkin - tätä kun on ihan vastikään alettu kääntää suomeksi ja osat pitäisi olla vielä aika helppo löytää. Itse tosin suosin englanninkielistä painosta hahmojen nimien takia, mutta luultavasti kyse on vain tottumuksesta. *****




‎123/300: Emma, vol.8 (Kaoru Mori)
124/300: Emma, vol.9 (Kaoru Mori)
125/300: Emma, vol.10 (Kaoru Mori)

Viimeiset osat Emma-sarjasta sisältävät lyhyitä tarnoita, jotka valottavat mm. sivuhenkilöiden menneisyyttä ja kertovat näistä kiinnostavia tarinoita. Osa tarinoista taas keskittyy siihen, mitä varsinaisen pitkän juonen jälkeen tapahtui.
Loppujen lopuksi en kauheasti välittänyt itse Emmasta hahmona, mutta sarjan muut hahmot ovat monipuolisia ja kaikin puolin samaistuttavia. Siksi tykkäsinkin ihan erityisesti näistä osista, jotka keskittyivät sivuhahmoihin. Jos vain tykkää vähänkään viktoriaanisesta Englannista kannattaa näihin mangoihin perehtyä. Kaoru Morin kynänjälki alkaa jo sarjan lopussa lähennellä sitä tasoa, millä hän on piirtänyt uutta sarjaansa Bride's Storya, vaikkei tarvetta yhtä suureen yksityiskohtaisuuteen olekaan.
Täydet viisi tähteä jokaiselle! *****

1 kommentti :