29.5.2012

Toukokuun puuhia

Mangahylly pursuaa jo ylitse, joten ajattelin hetkeksi keskittyä johonkin muuhun kokoelmaan. Siksipä Nintendo-innostus jatkuu ja tänään saapui postissa ensimmäiset ebay-ostokset: Addams family (snes) ja Jurassic Park (snes). Viime perjantaina noudin myös eräältä yksityiseltä myyjältä muutamat pelit: Addams family (nes), Mortal Combat 2 (NL snes) ja Judge Dredd (NL snes), joista jälkimmäinen osoittautui oikein mielenkiintoiseksi peliksi. Jopa minun pelaajanlahjoillani ja ongelmanratkaisukyvylläni onnistuin pääsemään ensimmäiselle pomolle! NL, eli Pohjois-Amerikan supernintendonpelit tarvitsevat toimiakseen adapterin, jonka myös ostin. Vanha adapterini kun ei lähtenyt toimimaan enää.


Kuvassa näkyy myös Amerikassa vastikään ilmestynyt Astonishing Xmen-lehti. Tämä oli aivan pakko-ostos, kun kuulin, että ensimmäinen homoseksuaali ryhmä X:n jäsen menee seuraavassa numerossa naimisiin miesystävänsä kanssa. Tässä lehdessä pitäisi näkyä heidän kihlauksensa (en ole vielä tarkistanut, kun lehti on niin sievästi muovisuojassa) ja seuraavassa lehdessä itse hääjuhla. Awww.... :D

Nintendo-kokoelmaani oli olennaista liittää myös lapsuudessa ostetut Nintendo-lehdet!


Tosin juuri nyt muistin, että olisin voinut tuoda vanhempien kotoa myös vanhat Super Power-lehdet, jotka alkoivat ilmestyä Nintendo-lehden jälkeen. Darn :D Lehtiä on kuitenkin ihan mukavasti kerääntynyt ja aion etsiä niistä supernintendon pelisuosituksia ja läpipeluuvinkkejä. Ja tietenkin niissä on myös ihanan nostalgiset Super Mario ja Zelda sarjakuvat. Ainakin vuosikerrat 1993-1994 voisi kerätä täyteen (kuvassa ylin ja alin rivi).

Kesäaurinko ja valoisat yöt saavat minut muutenkin aktiiviseksi ja olen siksi päättänyt tarttua Sylvanian Families-kokoelmani ongelmaan. Se on nimittäin alkanut kerätä pölyä. Ongelma on etenkin nukkekodissa ja avohyllyillä näytteillä olleilla rakennuksilla ja tarvikkeilla. Aloitin eräänä yönä suurimittaisen puhdistusoperaation, joka kesti kello kahdestatoista aamu kahteen :D Pesin kaikki muoviset osat ja pyyhin tarralliset tarvikkeet ja rakennukset kostealla rätillä. Hahmot putsasin teipillä, sillä sinitarra ei olisi ikinä riittänyt niin monen figuurin puhdistukseen.
Kaikki ylimääräiset tarvikkeet ja hahmot keräsin pusseihin ja varastoin laatikkoon. Seuraavana päivänä projekti jatkui, kun hain kellarista vailla käyttöä jääneen akvaarion ja pesin sen putipuhtaaksi:


Valitettavasti akvaario ratkaisi pölyongelman vain kahden rakennuksen osalta. Posti ja Madeleinen putiikki jäivät vieläkin vaille pölysuojaa. Täytyy keksiä niille jokin ratkaisu pikimmiten. Myös nukketalo on vielä kokonaan putsaamatta. Siivoan sen vasta, kun minulla on talon eteen laitettava pleksiseinä valmiina.
Akvaariokin on vain väliaikaissuoja, sillä suunnitelmissa on ostaa hieman isompi vitriinikaappi kaikille esillepanoa vaativille kokoelmille.

4 kommenttia :

  1. Jurassic Park -peli! Olen armoton fani ollut jo vuodesta -94 (meniköhän oikein...) eli ihan alusta asti. Muistan vieläkin tutisevat jalkani ja hetken kun astuin kinosta pihalle ja säikyin autoja. Mielikuvitukseni näki ne t-rexeinä ja velociraptoreina.

    Hieno pelikokoelma!

    VastaaPoista
  2. Vielä en ole ehtonyt kokeilla Jurassic Parkia, mutta ehdottomasti se oli hankittava kokoelmaan. Itsekin olin JP fani heti, kun sitä alettiin mainostaa - itseasiassa en edes ollut nähnyt elokuvaa, vaikka tiesin sen olevan kovin juttu ikinä! Näin elokuvan vasta myöhemmin, kun sain sen joululahjaksi VHS:nä :D Katsoin elokuvan ja monta vuotta pahimmat painajaiseni koskivat aina t-rexejä ja raptoreita.
    No, dinosauruksista olen silti aina tykänny ja tulen tykkäämäänkin. Pienenä olisin halunnut tulla arkeologiksi.

    VastaaPoista
  3. Is that a fish tank for you Sylvanians? Really neat way of displaying them!

    VastaaPoista
  4. Hello Panda! Yes, it's a very old fishtank that I dragged out from my storage and washed really well. It's only temporary cover for my sylvanians that are getting really dusty without any shelther. Hope I will get a proper glass cabinet for them soon.

    VastaaPoista