29.6.2010

Nukketaloasiaa

Tänä aamuna koin iloisen yllätyksen. Olin jo aiemmin nostanut tytön pois pinnasängystä ja mennyt jatkamaan unia, kun kuulin miehen ärähtävän ja noustessani sängystä ropisi lattialle jotain pientä. Minun sylvanialais-kokoelmani pienenpienet vihannekset ja hedelmät ne siinä kieriskelivät pitkin huonetta. Pienen pieni käsi oli vääntänyt narulla sidottuja vitriinikaapinovia sen verta auki, että oli saanut ongittua torimyyjän vihannesvarastot ja peuraperheen ulos -_-
Siinä sitten alettiin tytön kanssa yhteistuumin kerätä noita pikkunippeleitä. Onneksi kaikkia vihanneksia oli suurinpiirtein aina kaksi, joten sitä tiesi mitä oli vielä hukassa. Valokuvista piti kyllä vielä tarkistaa, mutta luulen, että kaikki löytyivät :)
Tässä lähikuva muutamista sylvanialaisten ruokatarvikkeista. Tulitikku on laitettu kuvaan antamaan perspektiiviä niiden todellisesta koosta:



Toinen hieman mukavempi yllätys oli Linnean entry käsityöblogissaan Kolme virkkuukoukkua. Hänellä on työn alla kaksi huonokuntoista Lundbyn nukkekotia ja entryynsä hän oli linkittänyt myös sivuston, jossa on skannattuna vanhoja Lundby-katalogeja. Näiden avulla koetin tunnistaa myös omaa nukkekotiani ja luulen, että minun on 1993 vuoden mallia. Tässä linkki katalogiin, josta taloni löytyy heti ensimmäisenä.

Linnean kunnostusprojektista innostuneena aloin itsekin haaveilla nukkekotiremontista. Oma taloni on kyllä sen verran hyvässä kunnossa, etten ala alkuperäisiä tapetteja ja lattioita vaihtamaan, mutta jostain voisi löytyä vähän huonokuntoisempi talo :) Toisaalta uusien roomboxien askartelussa on jo tarpeeksi hommaa. Tarvikkeiden löytäminen jo niihin tuntuu haastavalta.

Ja kun tässä nyt päivitellään niin laitankin samalla kuvan chili-viljelmästäni, joka viimein on kypsynyt. Eilen koitti siis elunkerjuu yhdelle chilille, jonka pilkoimme papupataan. Pettymys oli tosin suuri, sillä chili ei ollut ollenkaan tulinen :( En ole nyt ihan varma, että missä on mennyt pieleen. Siemenet on otettu kaupasta ostetusta kokonaisesta, punaisesta chilistä joka kyllä oli todella tulinen. Pitäisikö chilejä kastella jollain erikoisella aineella, että niistä tulisi tulisia? Tämä maistui ihan vain tavalliselle paprikalle.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti