22.8.2021

Messinkisänky ja tyynyjen ompelua

Alunperin löysin Brass bed setin, eli Messinkisängyn Prisman alennuksesta, olisiko hintaa pudotettu alkuperäisestä jopa 50%. Se tuntui upealta löydöltä, sillä siihen aikaan sylvanialaiset olivat kaupoissa kalliimpiakin kuin nykyään. Muutossa minulta hävisi messinkisängysetti lähes kokonaan, mutta setin jalkalamppu jäi. Olin varmaankin pitänyt sitä esillä jossakin päin nukketaloa ja pakatessani laittanut sen eri paikkaan sängyn kanssa. En ole aivan varma, ovatko setin kirjat jossakin vielä tallessa, koska en myyntikuvista erota kunnolla, mitkä nimekkeet tulivat setin mukana. Olen yleensä pitänyt SF-kirjoja esillä erilaisissa kirjahyllyissä, joita on asetelmissani paljon. 

Aloitettuani taas keräilemään, olen pitänyt silmällä tuota messinkisänkysettiä. En ole tilannut sitä kalliilla hinnalla ebaysta, koska settiä kuitenkin myytiin aika yleisesti Suomessa ja toisekseen, sängyn asettelu esille on melko hankalaa. Sänky on nimittäin iso ja vaatii nukketalostakin paljon tilaa. Lopulta kävi, kuten olin odottanut: Joku laittoi setin myyntiin käytettynä, joskin hieman vajaana. Ostin sängyn, patjan, peiton ja yöpöydät. Yölamppuhan minulla jo olikin, kellonkin sain korvattua helposti saman kaltaisella, toisesta yöpöytäsetistä. Kirjojen uupuminenkaan ei ollut avainkysymys, sillä SF-kirjoja minulla on paljon.

Sen sijaan setistä puuttuivat tyynyt. Muistelin, etteivät messinkisänkysetin tyynyt olleet mitään kovin ihmeellisiä ja päätin, että voin ehkä ommella korvaavat tyynyt itsekin! 

Tuumasta toimeen. Äidiltä sain palan samanlaista kangasta, kuin setin peitossa. Prismasta löysin reunapitsiä, joka ei ole alkuperäisen kanssa aivan samanlaista, mutta ehkä jopa nätimpää. Mittailtuani sänkyä, huomasin sen leveyden vastaavan kahta tulitikkuaskia. 

Piirsin tyynyt kankaalle askin avulla, jätin saumavaran ja leikkasin kappaleet. Ompelin pitsinauhaa kangaspalojen reunaan käsin, käänsin kankaan kaksinkerroin ja ompelin ne yhteen. Näin pientä projektia varten en jaksanut viritellä ompelukonetta, mutta koneella homma olisi sujunut hujauksessa. Käsin nypertäen projektiin meni ehkä tunti tai pari. Lopuksi lyhensin saumanvaraa saksilla pienemmäksi, käänsin tyynypussit oikein päin ja täytin ne vanulla. Viimeisen sauman, pitsipäädyn, ompelin kiinni näkymättömillä pistoilla. Lopputuloksen näette alla, olen itse työhöni varsin tyytyväinen.  



2 kommenttia :

  1. Hauskaa, että onnistuit itse täydentämään settiä ja löytyi juuri sopivaa kangastakin ^^ Onnittelut onnistuneesta ompelukokemuksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvien perusteella taidan tykätä omista tyynyistäni jopa enemmän kuin alkuperäisistä :D Ompeleminen on kyllä ihan hauskaa, vaikka harvoin tulee siihen tartuttua.

      Poista