25.8.2021

Sylvanian Toy Shop

 


Sylvanian toy shop oli kaupoissa myynnissä, kun aloitin SF-keräilyn. Siihen aikaan sylvanialaiset olivat varsin kalliita ja ehkä oma tulotasokin oli jonkin verran heikompi. Tämä lelukauppa maksoi muistaakseni 80€ ja oli minulle liian kallis hankittavaksi. Tutkin pakettia kyllä tarkkaan kaupassa, mutta lopulta totesin, että vaikka pidänkin kaupan mallista, on se sisällöltään aika vaatimaton. Millainen "lelukauppa" myy pelkästään nukketaloja? Doll house shop olisi ollut paljon kuvaavampi nimi setille. Ihmettelin myös sitä, ettei kaupan mukana tule myyjähahmoa ollenkaan. 

Myöhemmin julkaistu Betty's toy shop vain vahvisti käsitystäni siitä, ettei tämä kauppa ole se oikea lelukauppa kauppakujalleni. Tässä oli kuitenkin ristiriita: Haluan kerätä kaikki pienet kaupparakennukset kokoelmaani, mutta tämä ei mitenkään istunut kriteereihini. Sen sisältö on tylsän yksipuolinen (melkein kaikissa pikkukaupoissa on), mutta kauppa on ängetty niin täyteen nukketaloja, ettei sen valikoimaa voi oikein monipuolistaakaan ottamatta joitakin osia pois. 

Vasta alettuani taas keräillä, päätin että on tullut aika hankkia viimeiset minikaupat, jotka kokoelmastani vielä puuttuvat. Totta kai Sylvanian toy shop oli sinä aikana poistunut kauppojen valikoimasta, joten sain ostaa sen nyt täyteen keräilyhintaan ebaysta. Maksamani hinta oli suolainen ja paketin saavuttua petyin, sillä vaikka setissä onkin kaikki osat, puuttuu osa tarroista. Setin mukana on tullut tarra-arkki, joka sisälsi nukketalojen tapetteja ja lattiapintoja. Nämä puuttuivat, myös yksi seinän julisteista puuttuu. Otin yhteyttä myyjään, mutta hän ei löytänyt puuttuvia tarroja kotoaan. Sain pienen hinnan alennuksen hyvitykseksi. Sepä siitä "täydellisenä" myydystä setistä. Noita tarroja ei tule varmasti koskaan vastaan, muuten kuin ostamalla toinen setti, joka oikeasti on täydellinen. 



Juuri kuten olin ajatellut, on tämän setin tuunaaminen melko vaikea. Saatoin kyllä lisätä pari extranukketaloa eri puolille kauppaa, mutta en montaa. Lisäksi toisen väriset nukketalot eivät oikein istu näihin alkuperäisiin. Yllä olevista kuvista näkee heti lisätyt osat. 

Tämä pikkukauppa istuu kuitenkin nätisti yhteen japanilaisen kukkakaupan kanssa. Ne ovat saman tyyliset ja samaa kokoluokkaa. Muita tämän kokoisia taloja ei sarjassa taida ollakaan. Loppujen lopuksi olen iloinen, että minikauppakokoelmani lähenee täyttymystään tämän lelukaupan myötä. 

P.S: Tarvitsen enemmän tilaa kauppakadun rakennusten esittelyyn! Nurmimattoa, taustamaiseman ja lisää pusikoita Ikeasta. 

3 kommenttia :

  1. Lovely pictures and lovely shop. I think this toy shop is very special for all Sylvanian collectors. I bought mine second hand on eBay and even though it was missing some small accessories, it looked quite well but it wasn´t packed properly and when I opened the parcel some tiny bits of a couple of houses were broken. I felt a bit disappointed. At least, it´s part of my collection. I love the tiny houses.
    I´m looking forward to seeing your shopping street with all the shop. It´s going to look great!

    VastaaPoista
  2. Minä taas olen aina himoinnut tätä nukkekotikauppaa, mutta en kerää Sylvanian rakennuksia enkä ole koskaan löytänyt sitä tarpeeksi halvalla. Hieno asetelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos jaksaa etsiä ja odottaa niin sen voi saada suht täydellisenä ja melko edulliseen hintaan SF-facebookkirppiksiltä, ulkomaisilta siis. Toki siihen tulee sitten postit ja tullit päälle, jolloin halpakin muuttuu äkkiä kalliiksi.

      Poista