29.8.2021

Mistä puuttuvat sylvanialaiset?

Sylvanialaisharrastuksessa hauskinta on alkukantaisiin vaistoihin vetoava metsästys- ja keräilyosuus. Saatan käyttää tunteja ja kokonaisia iltoja erilaisten verkkokauppojen, tuotteiden ja hintojen vertailuun. Etsin täydellistä kokoonpanoa, täydellistä kuntoa ja parhaita hintoja. Alkuun ostin ehkä turhankin innokkaasti sieltä, mistä ensimmäisenä löysin, hinnasta piittaamatta. Nyt olen kunnostaunut myös halvimpien ostopaikkojen löytämisessä. Haastavinta edelleen on kuitenkin juuri oikeiden versioiden ja puuttuvien yksittäisosien löytäminen. 

Ebay on toki ilmeisin kauppapaikka sylvanialaisten metsästykseen ja se toki tarjoaakin laajan valikoiman, mutta varsin suolaiseen hintaan. Suomalaisista kaupoista saa uutta, mutta valikoima on parhaimmillaankin melko heikko. Vanhempien sylvanialaissettien saatavuus Suomessa on todella heikkoa ja täysin sattumanvaraista. 

Onneksi meillä on Facebook. Keräilyni hiatusvuosina on facebookiin syntynyt aimo joukko sylvanialaisiin keskittyviä kirppisryhmiä. Suurin osa ryhmistä on suunnattu briteille, mutta suurin osa suhtautuu myönteisesti maailmanlaajuiseen kaupankäyntiin. Suomalaisia SF-kirppisryhmiä löytyy yksi.   


Olenkin tehnyt varsin hyviä löytöjä Sylvanialaisten facebookkirppiksiltä. Britanniassa tarjontaa on ihailtavasti ja Ebayn ulkopuolella myyminen mahdollistaa huomattavasti edullisemmat hinnat ja joustavamman kaupankäynnin. Lopulta päätin lisätä myös oman ostolistani, joista toinen versio yllä. Alkuperäisen ostoilmoituksen kautta onnistuin ostamaan mm. Saukkoperheen ja saukkokaksoset alta aika yksiköön. 



Tässä ostoilmoitukseni kolmas versio. Ostolistalta ovat kadonneet possukolmoset ja toisen Beagle kaksosistakin onnistuin hankkimaan. Kakku lähti minulle yhdessä puumajan kanssa erinomaiseen yhteishintaan. Tähän mennessä olen löytänyt ostoslistaltani melkein kaikki osat! Villisikaperhe, kaikki astiat sekä grilli ovat vielä hakusessa. 

 

Vaikka facebookin kirpputoriryhmistä tekeekin erinomaisia ostoksia, eivät sylvanialaiset koskaan ole järin halpoja. Siksipä päätin tutustua myös vaihdokkien maailmaan. Eräs facebookryhmä keskittyy ainoastaan vaihtoihin. Myyminen ja ostaminen on kokonaan kielletty. Jäsenet postaavat oman etsintäkuulutuksensa ja vaihdokkilistansa. Päätin itse keskittyä pieniin osiin, jotka olisi mahdollisesti helppo löytää ja vaihtaa toisiin pikkuesineisiin kirjeitse. Tärkein etsimistäni tavaroista oli kuvan Beagle nukke ja sainkin sen heti vaihdettua itselleni. Myös messinkisänkysetin puuttuva kello löytyi samaan vaihtoerään. 

Alla lista tarjoamistani vaihdokeista: 


Vaihdan tarvikkeita mielelläni myös suomalaisten kanssa. Näistä seuraavat osat on jo menneet: Silmälasit, kova beagle lelu, pinkki rasia ja toinen pupunukke. Voit tarjota vaihdokkeja blogini kommenttikentässä! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti