11.8.2021

Suuri kokoelmaonnettomuus, eli mikä meni roskiin

Eikö blogin kirjoittaminen ole aina jollakin tapaa terapeuttista? Tarkoitukseni on itse terapioida itseäni käsittelemällä aiemmassa postauksessani kuvailemaa kauheaa muutto-onnettomuutta, jossa suuri joukko sylvanialaisiani päätyi muuton yhteydessä vahingossa roskikseen. 

Mutta miten iso kokoelmaani sitten katosi jätesäkin mukana polttolaitokselle? Voin lähes varmuudella sanoa, ettei säkki onneksi sisältänyt yhtäkään sylvanialaishahmoa. Olin koonnut pussiin ne huonekalut ja muut osaset, jotka eivät mahtuneet olemaan kunnolla esillä Lundby-talossani, jota sylvanialaiset asuttivat. Lisäksi pussissa oli jonkin verran "ulkoilma" settejä, joista en kauheasti välittänyt. Onni onnettomuudessa, että hävinneet osat olivat juuri niitä, joista vähiten pidin. En tosin olisi ikimaailmassa heittänyt niitä tahalteen roskikseen! 

Aion nyt paneutua haavojen aukirepimiseen ja listata ne setit, jotka tiedän kadonneen muutossa. Sen jälkeen aion päästä asian yli. 

Nämä setit katosivat muutossa, sekä huomioni niiden poissaolosta. Huom! Yksikään sylvanialainen ei joutunut roskikseen, joten kuvien hahmot ovat turvassa:


"Brass bed set": Tämän setin löysin kympillä Prismasta ja pidin siitä kovasti sen upean ulkomuodon takia. Minulla ei kuitenkaan ollut koskaan tilaa laittaa sitä esille nukkekodissani. Tästä setistä jäi vain yöpöydän lamppu, koska olin sekoittanut sen johonkin toiseen settiin. 


Calico critters valkoinen kerrossänkysetti ja lilan vierashuoneen sänky: Vierassänky olisi säästynyt, jos en olisi ottanut tätä kuvaa. Se olisi ollut makuuhuonesetin muiden osien kanssa, mutta koska otin tämän kuvan, oli se joutunut kerrossängyn kanssa samaan pussiin ja tämä pussi meni roskikseen. Kuvan nallet pelastuivat, mutta ajan saatossa ne ovat valitettavasti sulaneet ja tuhonneet pari muuta kalustetta sulamisellaan. Tästä kerron ehkä lisää myöhemmin.


Nämä pullot ja lasit ovat luultavasti vintage jäätelökärrystä, jota vanhan mallinen poni veti. Olen ostanut ne hajaosina, mutta pidin niistä kovasti! Myös hampurilaiset ja hotdogit hävisivät.


Ponitallin kottikärryt, kaurasäkki ja tuo rasia - poissa.


Ajelulla äidin kanssa polkupyörät ja kaikki pikkutarvikkeet. 


Vihannesmaasetin menetys oli kova pala, mutta onneksi se tuli myöhemmin helposti saataville joka maassa. 


Lähes kaikki kuvan eväät ja Hollyn ja Andromedan picknicksetin tarvikkeet, kori ja liina. Tämä ottaa edelleen päähän aivan vietävästi. Pidän kaikista valkoisista astioista, joissa on siniset koristekuviot. 


Bathtime with mom - setti ja ankkapotta. Kaikki nuo ihanat kylpylelut, poissa!


Vihreä grilli tarvikkeineen. Kaikki ulkovarusteet menivät sen siliän tie. 


Tämän setin olen joko myynyt aiemmin tai sitten sekin meni roskikseen. Haluan kovasti uskoa, että ehdin myydä tämän... Mutta en voi olla varma. 


Isoäidin ompelusetin kaikki tarvikkeet paitsi keksilautanen kekseineen. Luultavasti myös vihreä kuppi selvisi, sillä ne olivat esillä vitriinikaapissani. 

Vain keksit pelastuivat.


Kaikista hävinneistä tavaroista tämä harmittaa eniten! Maitomiehen vintage kärryt ja tarvikkeet! Näitä on aivan mahdotonta saada ostettua takaisin! Hinta näille tarvikkeille on älytön. Mr. Webster käyskentelee vitriinissäni aivan eksikysissä, ilman maitokärryään. En edes tajua, miten hahmo ja kärryt joutuivat eri pusseihin. 


Moottoripyörä, kypärät ja kaikki varusteet. En ole aivan varma, pelastuivatko pesukarhuisovanhemmat. Olen myynyt ne pois myöhemmin tai sitten nekin hävisivät. Haluan uskoa, että myin ne. Aivan varmasti myin! En pidä sylvanialaisten moottoriajoneuvoista, joten tätä settiä en oikeastaan kaipaa. 


Tätä kuusta kaipaan jostain syystä, vaikka olen lähes varma, ettei se ole aito sylvanialaisten osa. Se oli hieno pihakoriste ja talvella siitä sai koristeltua nukketaloon söpön joulukuusen. 


Vihreä keinutuoli. Luojan kiitos pikku haltiat säilyivät, vaikka ne eivät olleet missään esillä vaan toisessa tarvikepussissa.



Helmitaulu, jota en muistanut omistaneenikaan. 

Tämä kalastussetti. 


Farmhouse Accessories harmittaa kovasti! Siinäkin oli noita ihania valko-sinisiä astioita. Tosiasia kuitenkin oli, etten löytänyt niille mitään paikkaa nukketalostani. Tai oikeammin, en ehtinyt etsiä niille paikkaa. 
Täytyy sanoa, etten edes muistanut, että tuon söpön tarjoilijapupun mukana tuli jotakin tarvikkeita. On erittäin todennäköistä, etten ehtinyt ottaa noita kakkupaloja edes irti muovista. Ne menivät roskiin upouusina. Tarjoilija on onneksi säilössä. 


Isoisälle jäi vain paita ja housut päälle. Kaikki muut osat tästä golfsetistä katosivat, myös isoisän hattu!



Ja vielä yksi iso setti, jolle ei löytynyt esittelyhyllyltä tilaa. Puumajan kohtaloksi koitui roskasäiliö. Onneksi sen sisällä ei ollut huonekaluja, kun pakkasin sen pois. Kengurut myin myöhemmin, koalat ovat vielä kokoelmassani.  

Olen oikeastaan ottanut jo varaslöydän menetyksistä parantumiseen. Osan näistä seteistä olen jo onnistunut ostamaan takaisin! Mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa! Stay tuned! 

2 kommenttia :

  1. Voi mitä menetyksiä! Maitomiehen kärry erityisesti, sitä ei ole vuosien aikana juuri näkynyt myynnissäkään :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin spoilata ja sanoa, että olen onnistunut hankkimaan kärryn takaisin lähes täydellisenä! :D

      Poista