18.9.2010

Vihreä jääkaappi ja muita touhuja

Himoitsemani vihreä jääkaappi on saapunut! Tykkään kovasti näistä vanhoista vihreistä huonekaluista, mutta tällä hetkellä omistan niitä vasta muutaman. Jääkaapin koristemaalaukset ovat varsinkin mieleeni. Jääkaappia tarvittiinkin vanhainkodissa jo kipeästi. Toisaalta nyt koko vanhainkotiin ei enää mahdu ainuttakaan esinettä lisää -_-



Kuvassa näette yhdet ensimmäisistä sylvanialaisistani: suklaapupu äidin ja tyttären. He ovat lähdössä ulos piknikille ja pakkailevat juuri eväskoria. Pikkupupu ei osaa vielä kunnolla kävellä vaan liikkuu rollaattorin avulla. Vauvapupu on peräisin kaksoisvauvapakkauksesta. Pupuperheen isän ja pojan olettekin nähneet myynti- ja vaihtolistallani.



Jääkaappi onkin ihan täynnä! Sain jääkaapin mukana perätin kahdeksan limupulloa ja samaa väriteemaa olevat juomalasit (näkyvät jääkaapissa pullojen edessä). Myös jääkaapin ylälokero on avattavissa. Äitipupun kädessä oleva kannu teettikin hieman töitä ennen kuvauksia. Kun olen sen aikanaan ostanut erään pikniksetin mukana, oli yksi porkkanoista luiskahtanut kannun sisälle ja juuttunut sinne. Millään sitä ei sieltä ehjänä saanut enää ujutettua ulos, joten mieheni avustuksella löimme vasaralla naulan niin syvälle kannun sisällä olevaan porkkanaan että se lopulta pirstoutui ja palaset sai kaadettua ulos kannusta. Kamalaa tuhota hyvä porkkana, mutta onhan minulla noita riittämiin ja porkkanamehu kannussa alkoi jo kyllästyttää.

.....

Olen alkanut hieman pehmetä sille, että antaisin oman tyttöni joskus leikkiä sylvanialaiskokoelmallani. Olemme alkaneet yhdessä harjoitella pikkuesineiden käsittelyä. Itsekin tulee hyvälle tuulelle kun toinen niin valtavasti riemuitsee päästessään järjestelemään kokoelmaani.



Tässä harjoittelimme roomboxin sisustamista. Boxissa näkyvä asetelma on tytön itse tekemä. Oikein hieno siitä tulikin :)



Tässä meneillään on hieman suurempi järjestelyoperaatio. Yleensä pidän kaapin ovet sidottuna kiinni, mutta joskus on hauskaa antaa tytön leikkiä mielensä mukaan. Tuleepahan itsellenikin puuhaa kun järjestän taas kaapin siistiksi. Hankalimmat setit (ne, jotka sisältävät paljon pieniä osia jotka on järjestetty tietyllä tavalla) nostan aina kaapin päälle turvaan. Eräänkin kerran olen konttaillut sängynalusia, kun joku pieni kurkku tai banaani on puuttunut!

6 kommenttia :

  1. I love your cabinet set up! I wish I had a place to set mine up [IMG]http://i12.photobucket.com/albums/a229/BugzyGThug/Fun%20Little%20Guys/311.gif[/IMG].
    Haha, whenever I translate your site on google, it is so rediculous! it totally butchers the translation, lol. but I can still piece it together.

    VastaaPoista
  2. Yeah, I know :D The translator makes me write like a dork. I always fear that it will change the subject to something insulting. Maybe I should write in english :P

    VastaaPoista
  3. Hei, olisiko sulla vinkkejä miten noita elukoita saisi putsattua? Huomasin että mun suklaapupuihin on tarttunut pölyä, siis nukan sekaan. Ei varmaan kannata hangata, että ei nukka irtoa, mutta löytyisikö muita vinkkejä? Toimiiko esim. sellainen tarrapintainen vaateharja?

    Mun lapsuudenaikaisilla koirilla (olisko Forest Familya?) ei tota ongelmaa näytä olevan.

    VastaaPoista
  4. Jotkut hahmot pölyyntyy helpommin kuin toiset (valkoset ja karheat on erityisen pahoja). Vanhat hahmot harvoin edes kerää pölyä.

    Itse käytän sinitarraa. Jotkut käyttää myös teippiä, mutta siitä saattaa kuulemma jäädä liimajälkiä. Sinitarra on minusta parasta sillä en jaksa hinkata hahmoja hammasharjalla (joka on virallinen suositus puhdistukseen). Vaateharjaoista ehkä semmoinen sametti- tai "lima"pintainen voisi sopia. Tarranauhaharjat voi olla hieman liian tehokkaita.

    Eka kannattaa kokeilla puhdistusta jostain näkymättömästä paikasta - vaikka hahmon jalkapohjasta.

    Monet keräilijät säilyttää hahmoja joko minigrippusseissa tai pölyltä suljetussa vitriinissä.

    VastaaPoista
  5. Sinitarrasta ei sitten jää väriä tai rasvaa pupuihin? Huolestuttaa... Vaikka lelujahan nuo on, leikittäväksi tarkoitettu :)

    VastaaPoista
  6. Ei ole minulla vielä koskaan jäänyt. Töpöttele pupuja ihan vaan pehmeästi. Ei kannata ihan täysillä hangata sitä sinitarraa sinne karvojen sekaan. Otan yleensä ihan pienen biitin sinitarraa ja venytän siitä levyn sormen pinnalle. Sillä on hyvä töpsötellä. Rasvajäljet syntyvät jos sinitarra jätetään pidemmäksi aikaa johonkin kiinni. Luulatavasti enemmän rasvaa hahmoihin jää ihan sormista käsittelyn yhteydessä :)
    Ja hahmojen (varsinkin valkoisten) pitäminen puhtaana pölystä on taistelua tuulimyllyjä vastaan, joten puhdistusta kannattaa harjoittaa lähinnä silloin kun ottaa esim. valokuvia tai hahmojen on muuten oltava edukseen.

    VastaaPoista