21.3.2012

100 kirjaa lukuprojekti 2012 (100. kirja)

Voisin sanoa olleeni melko ahkera lukija ainakin näin alkuvuodesta. Sain nimittäin tänään lukuhaasteen "valmiiksi", kun luin ruokatunnilla töissä viimeisen kirjan loppuun. Yritin hidastaa mangojen lukua, että saisin sadanneksi kirjaksi romaanin, mutta nyt kävi näin. Sadas lukemani kirja on siis:

100/100: Emma, vol.2 (Kaoru Mori)

Oli tarkoitus odottaa ja lukea sadanneksi kirjaksi romaani, mutta huomaamattani ehdin lukea tämän työpaikan ruokatunnilla. Emma mangasarjan toinen osa olkoot siis sadas kirjani tältä vuodelta. Oikeastaan ihan hyväkin valinta sillä alan hiljalleen lämmetä sarjalle uudelleen. Ykkösosan lukemisesta on jo aikaa.
Tässä toisessa osassa sisäkkö Emman ja Villiam herran suhde näyttää aika toivottomalta ja juoni saa uuden, melko yllättävän käänteen, kun Emman emäntä kuolee. Risteääkö rakastavaisten tiet lopullisesti?
Kaoru Morin kynänjälkeä on ihana katsella ja hän on tehnyt huolellista taustatyötä tutkiessaan Lontoon ja Englannin historiaa. Sarja muuttuu toisessa osassaan yhä mielenkiintoisemmaksi.
****


Turha on kuitenkaan luulla, että heittäytyisin lupaavasti alkaneen lukuvuoden jälkeen laiskaksi! Ehei, tämä on vasta alkua. Asetan itselleni uuden tavoitteen kolmeensataan (300) kirjaan, joista 50 saisi vähintään olla romaaneja. Tässä onkin hommaa, sillä olen lukenut vasta 16 romaania.

Kaikille lukemista paljon harrastaville tai lukuhaasteeseen ryhtyville, suosittelisin lämpimästi Goodreads sivustoa. Siellä on näppärää pitää lukua jo luetuista kirjoista ja puuhailla kaikkea hauskaa kirjojen parissa, kuten: arvostella lukemansa kirjat tähdin tai kommentein, lajitella luetut kirjat omiin hyllyihinsä, selata muiden lukemia kirjoja ja kirjasuosituksia ja tallentaa mielenkiintoiset opukset to-read lukulistalle ym. ym.
Lisäsin itse äsken blogini oikeaan reunaan pari widgettiä, jotka näyttävät lukuprojektini edistymistä goodreadsin kautta. Näette myös viimeksi lukemani kirjat tähtiarvosteluineen.

1 kommentti :

  1. Oot sä kans yks. Mut hei: luin Hobitin loppuun ennen joulukuuta \o/

    VastaaPoista