14.3.2012

100 kirjaa lukuprojekti 2012 (Kirjat 76-80)

76/100 Only serious about you, vol.1 (Asou Kai)

Oosawa on yksinhuoltajaisä, jonka on koetettava tasapainottaa arkeen sekä pieni tyttärensä, että pitkät päivät töissä ravintolassa. Miten käykään, kun tytär sairastuu, eikä päiväkoti suostu ottamaan häntä hoitoon? Pelastus löytyy yllättävältä suunnalta, kun Oosawan ravintolan vakioasiakas, avoimesti homo ja oikea miestenmies Yoshioka tarjoutuu majoittamaan isän ja tyttären asuntoonsa, aivan työpaikan ja sairaalan lähelle. Arki muuttuu hetkeksi helpommaksi ja itseään täysin heterona pitävä Oosawa alkaa miettiä, voisiko tähän ehkä tottuakin.
Pidän hyvin paljon mangoista, jotka käsittelevät perhe-elämää ja lapsia. Tässä mangassa on kaikki ainekset, jotka tekevät siitä sekä hauskan että mielenkiintoisen lukea. Piirrosjälki on hyvää ja juoni mehevä. Annan kirjalle täydet viisi tähteä ja jään odottamaan postista sarjan toista osaa. *****


‎77/100 Only serious about you, vol.2 (Asou Kai)

Sarjan toinen ja viimeinen osa oli yhtä ihana kuin ensimmäinenkin. Päähenkilö Oosawan Chizu-tytär on vain niin syötävän suloinen! Ensimmäistä kertaa luin mangan, jossa otettiin kantaa homoparien oikeuteen toimia vanhempina. Tämäkin osa sisälsi muutamia erittäin koskettavia kohtauksia, kun Oosawan ex-vaimo ilmestyy kuvioihin uuden aviomiehensä kanssa.... Sarja oli juuri sopivan pitkä, mutta jään innolla odottamaan mangakan seuraavaa yaoita. Täydet viisi tähteä *****


78/100: Harry Potter ja salaisuuksien kammio (J.K.Rowling)

Unohdin taas, että sain tämänkin äänikirjan kuunneltua jo eilen loppuun. Kyllä tuntuu työmatkat tympeiltä, kun ei voi heti aloittaa seuraavan osan kuuntelua - nämä äänikirjat olisi hyvä ostaa omaksi, niin ei tarvitsisi kirjaston varausten kanssa säätää.
Salaisuuksien kammiossa Harry aloittaa toisen oppivuotensa noitakoulu Tylypahkassa. Kovin auvoisesti vuosi vain ei lähde käyntiin, kun joku yrittää sabotoida Harryn lokoista elämää opintojen parissa, uusi pimeyden voimilta suojautumisen opettaja on täys törppänä ja jästisyntyisiä oppilaita vaivaa outo kankeus. Salaisuuksien kammiosta riittää puuhaa Harrylle ja kumppaneille koko vuodeksi.
******


79/100: Varasto (Arto Salminen)

Nappasinpas kirjastosta mukaani tämän opuksen, kun en ole sitä elokuvaa vielä päässyt katsomaan. Kirja on sopivan lyhytkin, joten sen lukee yhdeltä istumalta.
Varastomies Rousku elää ikävää työmiehen arkea jossain 90-luvun laman tienoilla, luultavasti hieman ennen vuosituhannen vaihdetta ja euroja. Saadakseen lisätuloja hän myy varastosta tavaraa omaan pussiinsa ja viikonloppuisin hän rentoutuu härskeilemällä myyjänä työskentelevän Karitan kanssa.
Kirjan henkilöt ovat karkeita, Kallion ja Itä-Helsingin kasvatteja, joiden ajatusmaailman kanssa oli vaikea asettua samalle viivalle. Silti kerronta tekee kirjasta mielenkiintoisen lukea ja juoni kulkee sopivalla vauhdilla eteenpäin. Jotain äärettömän nostalgista tässä 90-luvun kuvauksessa on. Jäin miettimään, miten laman koettelemukset ovat heijastuneet omaankin lapsuuteeni tai ainakin vanhempieni nuoruuteen.
Seuraavaksi pitää katsastaa Varasto-elokuva. Annan tälle kolme tähteä viidestä, koska en kadu yhtään että luin kirjan, vaikka yleensä en pidä näin roisista ja mielettömästä menosta kuin mitä kirjan henkilöt harrastavat ***


80/100: Stray Cat (Halco)

Kaorun on vaikea ilmaista tunteitaan ja sen takia hänen suhteensa ovat yleensä kariutuneet. Juuri vimeisimmästä erosta toipuessaan hän törmää ystävälliseen, mutta hieman naiiviin Youheihin homojen suosimassa puistossa, jossa poika on ruokkimassa kulkukissaa. Ja siitähän se sitten lähtee :P
Tämä ei ole mitään kovin järisyttävän upeaa yaoimangaa, mutta kuitenkin ihan viihdyttävä lukupaketti. Mangaka itse on oikea kissafani ja ensimmäisen tarinan lisäksi kirjassa on hauska bonusosa lopussa, jossa mangaka kertoo omasta kissastaan Tunasta. Itsekin pidän kissoista ja nautin siksi hauskoista loppustripeistä. Piirtojälki on keskinkertaista, mutta menettelee. Tykkäsin myös kirjan lopussa oleva lista, johon mangaka on laittanut kirjan tarinat aikajärjestykseen ja hieman kommentoinut niitä.
Keskinkertaisesti kiva ja nätti lisä BLU kokoelmaani ***

4 kommenttia :

  1. Sait blogipalkinnon, kurkkaapa tänne: http://ponihoitola.blogspot.com/2012/03/palkintojenjako.html 8)

    VastaaPoista
  2. Mistä sä ostit tuon Only serious about you? Mun on ehkä pakko hankkia nuo molemmat. O_O

    VastaaPoista
  3. Aquila, kiitos kovasti ^^

    Sokkopöllö, suosin itse Bookdepositorya, josta voi tilata mangaa halvalla ja ilman postikuluja. Kaupalla on kahdet sivut, joilla on hieman eri hinnat, joten hintavertailua kannattaa tehdä:
    http://www.bookdepository.com/
    http://www.bookdepository.co.uk/

    Mutta tuo Only serious about you on aivan tuore sarja, joten sitä saa monesta muustakin kaupasta. Esim. fantasiapeleistä. Kakkososa ilmestyi ihan vastikään.

    VastaaPoista
  4. No mä asun keskellä ei mitään, joten kaikki tulee tilattua netistä. :D Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista