11.3.2012

100 kirjaa lukuprojekti 2012 (Kirjat 71-75)



71/100: Tea for two, vol.2 (Sakuraki Yaya)
‎72/100: Tea for two, vol.3 (Sakuraki Yaya)
‎73/100: Tea for two, vol.4 (Sakuraki Yaya)
Toisessa osassaan Tea for two ponkaisee aivan uudenlaiseen vauhtiin. Tokumaru ei käy enää Teeseremonia-kerhossa kuin Hasunea tapaamassa, mutta koulun lähetessä loppuaan alkaa häntä hieman huolettaa: Mitä hänen pitäisi tehdä elämällään? Hasunen tie näyttää niin selvältä ja valmiiksi päätetyltä teeseremonia-mestarina. Pakkaa sekoittaa vielä ulkomailta saapuva Goh, Tokumarun ystävä, joka väläyttelee mahdollisuutta lähteä koulun jälkeen ulkomaille töihin. Muttei Hasuneakaan aina jaksa innostaa valmiiksi viitoitettu ja suoraviivainen elämä...
Koko loppu sarja pumppaa lukijaansa eteen rutkasti tunteita ja ihanan sykädyttäviä kohtauksia. Mangakan piirtojälkikin on aivan huipussaan - pidän Sakuragin tyylistä todella paljon. Myös sivuhahmoista kertovat lyhyttarinat ovat mielenkiintoisia. Täydet viisi tähteä jokaiselle kolmelle osalle! *****


‎74/100: Boys love (Kaim Tachibana)

Arvelin tämän yaoin olevan hyvin perustavanlaista BL:ää (boys love :D) ja olinkin ihan oikeassa. Ja vaikka ostinkin mangan lähinnä kansikuvan perustella, en joutunut pettymään. Tarina oli kaikessa dramaattisuudessaankin kaunis ja loppu yllätti ainakin minut.
Tarina alkaa kun Mamiya lähtee tekemään lehtijuttua julkkisten taideharrastuksista. Nuori miesmalli Noeru osoittautuu kuitenkin hemmotelluksi oikkupussiksi, josta on mahdotonta tehdä haastattelua. Noeru käy Mamiyan kimppuun ravintolan vessassa. Mamiya haluaa kuitenkin auttaa nuoren miehen pois huonoilta teiltään ja onnistuukin lopulta sulattamaan jääprinssin läpitunkemattoman kuoren.

Kaikenkaikkiaan pidin kirjasta hyvin paljon, enkä kadu että ostin sen korkeasta hinnasta ja loppunmyydystä painoksesta huolimatta hyllyyni. Ajoittain piirtojälki olisi voinut olla parempaakin, mutta rumaksi tätä ei viitsi millään sanoa - varsinkin loppua kohden hahmot muuttuvat eläväisemmiksi.
****


75/100: All my darling daughters (Fumi Yoshinaga)

Kaikki alkaa, kun Yukikon äiti menee naimisiin kolme vuotta Yukikoa nuoremman miehen kanssa.
Tämä on mangaa aikuisille naisille (ts. josei mangaa) ja onnistuu kerronnassaan erinomaisesti. Kirjassa on useita lyhyitä tarinoita, jotka keskittyvät Yukikon itsensä, tämän sukulaisten ja ystävien elämään. Pääasiassa tarkastelun kohteena on naisten kasvu lapsesta aikuiseksi, naimisiin meno sekä nuoruuden haaveet ja traumat. Kaikki tarinat kietoutuvat kauniisti yhteen Yukikon kautta ja moni tarinoista on hyvinkin tunteita herättäviä. On ihanaa lukea mangaa aivan tavallisista ihmisistä ja tavallisesta elämästä. Toki kirja takaa myös upean katsauksen japanilaiseen kulttuuriin: naisiin, jotka naimisiin tahtoessaan päätyvät järjestettyyn avioliittoon, naisen asemaan naimisiinmenon jälkeen ja työelämässä. Koko kakun kruunaa vielä upeat äiti-tytär kuvaukset.
Vaikkei mikään sarjakuva koskaan oikein sytyttäisikään, voisin silti suositella tätä erinomaista teosta kelle vain (naiselle).
Annan täydet viisi tähteä *****

1 kommentti :

  1. Kunnioitan kyl Fumi Yoshinagaa siinä, että se nainen uskaltaa tehdä erilaisia töitä: vallata uusia alueita, vaikka ihmissuhteet onkin usein tarinoiden keskiössä. ^^ Niin paljon kuin joskus tykkääkin jonkin mangakan piirtojäljestä tai tarinoista, niin helposti vahvuuksista tulee myös paikallaan pitäviä maneereja, jollon mitään uutta ei synny. :))

    VastaaPoista