21.3.2012

100 kirjaa lukuprojekti 2012 (Kirjat 92-99)

‎92/100: Pako Helvetistä (Hal Duncan)
On aina hyvin hämmentävää lukea erinomainen versio kirjasta, jonka olisit itse halunnut kirjoittaa. Onneksi näin käy elämän aikana aika harvoin ja mainio lukukokemus korvaa pettymyksen.
Tämä on romaani neljästä helvettiin joutuvasta syntisestä: palkkamurhaaja, prostituoitu, itsemurhaaja ja homo, jotka vapauttavat itsensä kurimuksestaan ja päättävät paeta Helvetin kurjuudesta.
Helvetistä ei kirjoiteta turhan paljoa romaaneja ja olin tästä löydöstä erittäin mielissäni. Kirja oli ahmaistava yhdeltä istumalta ja kaikki sen sisältämä kauheus aiheuttivat minulle karsean päänsäryn.
Rakastan ylipäätänsä selviytymistarinoita ja vaihtoehtoisia todellisuuksia ja tämä kirja tiivisti kaikki kuvitelmani Helvetistä upeaksi kokonaisuudeksi. Vain loppu oli hieman sekava niin kuin yleensäkin, kun jumaluuksien kanssa pelataan, mutta ei se pahasti haitannut. Annan viisi tähteä jo pelkästään erinomaisesta aihevalinnasta (josta minun oli tarkoitus kirjoittaa ekana! Se siitä kirjailijanurasta) *****


‎93/100: Portus (Abe Jun)
Tämä on niitä japanilaisia kauhumangoja, joita selaa summittaan ja miettii, että missä kohtaa se kauhu on. Ei näy hirviöitä, ei näy verta eikä suolenpätkiä. Mutta kun alat lukemaan alusta niin [liitä tähän sopivan groteski kuvaus kauhusta] jo toisella sivulla. Huhhuh....
Asamin ystävää Chiharua ei ole näkynyt koulussa ja käy ilmi, että tyttö pelaa kotiin linnottautuneena Portus-nimistä peliä. Urbaani legenda kertoo, että pelissä on kuolettava salataso jonka Chiharu on tainnutkin löytää sillä, hän tekee itsemurhan. Asami alkaa selvittää kuvaamataidon opettajansa kanssa mysteeriä ja joukkoon liittyy vielä äidinkielenopettaja, jonka poikaystävä on myös kuollut Portusta pelattuaan.
Piirrosjälki kirjassa on huonolla tavalla rumaa, juoni on hieman sekava ajoittain, mutta kauhua tässä kyllä riittää. Joka puolelta esiin pistävät naamanpuolikkaat ovat oikeasti pelottavia. Kaikessa häiritsevyydessään annan tälle silti vain pari tähteä hyytävän inhottavasta lukukokemuksesta **+






‎94/100: King of thorn, vol.1 (Yuji Iwahara)
95/100: King of thorn, vol.2 (Yuji Iwahara)
96/100: King of thorn, vol.3 (Yuji Iwahara)
97/100: King of thorn, vol.4 (Yuji Iwahara)
98/100: King of thorn, vol.5 (Yuji Iwahara)
99/100: King of thorn, vol.6 (Yuji Iwahara)
Näiden parissa vietinkin sitten jännittävän illan! King of thorn on valitettavasti niitä mangasarjoja, jotka on jo kauan sitten loppuunmyyty Tokyopopin lopettamisen takia. Itse onnistuin nappaamaan sarjan mukaani eräästä conista edulliseen pakettihintaan ja voi että olenkin siitä nyt iloinen.

Ihmiskuntaa uhkaa uusi tappava Medusa niminen virus, joka kuudessa kuukaudessa jähmettää ihmisen kiven kaltaiseksi ja lopulta tappaa. Mitään vastalääkettä sairautta vastaan ei ole löydetty ja siksi 160 maailman väestöstä arvottua ihmistä pääsee syväjäädytettyihin kapseleihin odottamaan parannuksen löytymistä. Kapselit kuitenkin avautuvat yllättäen ja päähenkilömme heräävät tutkimuskeskuksen raunioiden ja valtavien piikkiköynnösten keskeltä. Mitä on tapahtunut? Paljonko aikaa on kulunut? Miten ihmiskunnalle on käynyt? Selviytymistaistelu läpi hirviöiden täyttämien raunioiden voi alkaa!
En välttämättä ole ihan jäävi arvioimaan sarjaa, kun survivol on lempigenrejäni, mutta väittäisin, että sarjalla on monia vahvuuksia kuten; monipuolinen hahmokaarti, yksityiskohtainen piirrosjälki ja kiehtova loppuratkaisu. Joka tapauksessa nautin kaikki kuusi osaa yhdeltä istumalta!
Täydet viisi tähteä *****

P.S: Sarjasta on tehty myös anime-elokuva, jonka olin nähnyt aiemmin. En suosittele sitä erityisesti, koska sen juoni oli kuin joka 50. sivu repäistynä mangasarjasta - ei siis käynyt millään järkeen, vaikka kaunis olikin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti