8.3.2012

100 kirjaa lukuprojekti 2012 (Kirjat 66-70)

‎66/100: Harry Potter ja viisasten kivi (J.K.Rowling)

Unohdin ihan, että olin jo aiemmin saanut kuunneltua tämän äänikirjan loppuun! Kuuntelen Potter-äänikirjoja aina työmatkoilla ja niihin ne sopivatkin mainiosti. Ei ole läheskään niin ikävää herätä aikaisin aamulla töihin, kun työmatkalla odottaa 40 minuutin annos Potteria.
Viisasten kivi on Harry Potter-sarjan ensimmäinen osa, joka kertoo sarjan nimikkohenkilöstä velhojen taikakoulussa. 11-vuotias Harry saa kuulla olevansa velho ja hylkää ikävän elämänsä sadismiin taipuvaisten setänsä ja tätinsä luona ja suuntaa kohti velhokoulu Tylypahkaa. Seikkailu taikasauvojen ja hiippahattujen maailmassa voi alkaa!
Tämän nyt vaan on sarja, jota pitää rakastaa. ******


67/100: Dark water (Suzuki Koji, Meimu)
Tämä on kokoelma erittäin lyhyitä kauhukertomuksia, joka liittyvät tavalla tai toisella veteen. Päätarina Dark water voi olla osalle entuudestaan tuttu samannimisestä kauhuelokuvasta. Kirjoittaja taas on tuttu Ringu-mangoistaan.

Nämä seikat tekevät mangasta varsin houkuttelevan kuuloisen, mutta toki tiesin totuuden jo ostovaiheessa. Amazonista kirja lähti kohti Suomea elähdyttävään 0,01£:n hintaan (+postarit 4€). Tämä kertookin jo ihan tarpeeksi kirjan nauttimasta suosiosta.
Tarinat ovat lyhyitä, eikä kauhua ole kuin nimeksi. Kahteen ensimmäiseen tarinaan tuo inhottavuutta hukkunut, mätänevä lapsi, mutta muuten tarinavat ovat mitäänsanomattomia. Piirtojälki on parhaimmillaankin keskinkertaista, eikä kerronta luo oikein minkäänlaisia tunteita. Manga on ihan kiva saada hyllyyn koska pidin Dark water elokuvasta, mutta kovin kummoista lukukokoemusta tältä ei kannata kenenkään odottaa. **


68/100: Mummo 2 (Anni Nykänen)
Maanmainiosta mummosta kertova sarjakuva on saanut jo toisen albuminsa. Mummo seikkailee tuttujen kuvioiden lisäksi myös Las Palmasissa ja päästäänpä tällä kertaa kurkistamaan mummon nuoruuteenkin. Kirja kertoo senkin, miten mummo ja pappa oikein tapasivat.

Anni Nykänen on onnistunut mummo-sarjakuvassaan ihailtavasti. Yleensä murteita suoltavat hahmot lähinnä ärsyttävät minua, mutta suorasukaisesta mummosta ei voi olla pitämättä. Kirja on harmillisen nopealukuinen, sillä jokaisella sivulla on vain yksi strippi, mutta ainakin julkaisu on painettu laadukkaalle paperille. Mummon albumit 1 ja 2 olisi kyllä pian hankittava kirjahyllyyn. Tämä on taas yksi osoitus suomalaisen sarjakuvan korkeasta tasosta nykyään. Suosittelen ihan kaiken ikäisille. Viisi tähteä *****


69/100: Love Circumstances (Aco Oumi)
Tämän yaoimangan alku vähän kangerteli, koska kävi melkein heti selväksi, että nyt en ole ihan kärryillä siitä, missä mennään. Lähempi tutkimus osoitti, että tämä taitaakin olla jatko-osa, jollekin toiselle mangalle. Luultavasti mangakan ainoalle toiselle, englanniksi käännetylle yaoille "Devil's Infirmary". No, luin tämän silti :D
Päätarina kertoo poikaparista (ylläripylläri, pojat ovat lapsuudenystäviä), joka on juuri alkanut seurustelemaan. Yamaguchilla on kuitenkin ongelma: hän ei osaa ilmaista tunteitaan sanoin, muttei myöskään ymmärrä, mitä hänen rakastettunsa Takagari hänessä näkee. Kommunikaation puute tietenkin johtaa kaikenlaisiin ongelmiin.
Enemmän tykkäsin kuitenkin lyhyttarinasta kirjan loppupuolella: Myyntimies Kenzaki toimii naisten alusvaatealalla. Hän on ihastunut alusvaatemyyjä Katagariin, jonka liikkeeseen hän kauppaa tuotteitaan. Kuinka miehet voivat tunnustaa tunteensa toisilleen antamatta sen vaikuttaa liiketoimiinsa?
Kirja oli paikoitellen hyvin kauniisti piirretty, mutta samalla melko jähmeä. Tarinoissa ei varsinaisesti ollu suurempia vikoja, mutta ne tuskin jäävät pitkäksi aikaa mieleenkään. Annan kolme tähteä viidestä, koska kuitenkin viihdyin kirjan parissa hyvin: ***


70/100: Love Hurts (Suzuki Tanaka)
Ostin tämän yaoimangan pääosin siksi, että olen alkanut keräämään jo toimintansa lopettaneen BLU yaoikustantamon opuksia. Alkujaankin inhosin aihetta "kestän väkivaltaa rakkauden vuoksi" ja kansi näytti rumalta. Yllätyin kuitenkin mangan sisällöstä, luettuani sen.
Suurin osa tarinoista kiertyy jotenkin väkivaltateeman ympärille:
Koji on juuri murhannut poikaystävänsä, kun naapurit pistäytyvät kylään. Tästä seuraa varsin erikoiset illanistujaiset.
Opettaja-opiskelijapari asuu yhdessä pienessä yksiössä ja käyvät väkivaltaisia riitoja mm. rahankäytöstä. Samalla psykopaattinen tyttöopiskelija ahdistelee opettajaa häiriintyneillä murhajutuillaan... Erikoisin oli kirjan viimeinen tarina, jonka keskiössä on heteropari, tyttö ja poika. Tyttö on pienenä tavannut alienin ja kertoo pojalle alinomaan alienin kanssa käymistään telepaattisista keskusteluista. Poikaa kiinnostaa lähinnä tytön seura, kunnes eräänä päivänä alieni on tullut hakemaan tytön mukaansa. Tämä on valehtelematta ensimmäinen heterotarina, johon olen yaoipokkarissa törmännyt :D Sopi kuitenkin hyvin mukaan, sillä tässä tiivistyi "Love hurts"-teema henkisellä tasolla.

Lukukokemuksena tämä yaoi oli todella erilainen verrattuna aiempiin lukemiini. Harvoin edes luen mitään kovin raskasteemaista. Tykkäsin ****

1 kommentti :

  1. Nyt kyllä heräs pienoinen mielenkiinto tuohon Love Hurtsiin. :DD Kiitos arvosteluista! Auttaa muakin taas. ^^

    VastaaPoista