17.3.2012

100 kirjaa lukuprojekti 2012 (Kirjat 81-85)

Tänään koitti ihanainen perjantaivapaa ja pääsin jatkamaan 100 kirjaa haastetta koko aamupäivän voimin :) Viisi suloista mangaa upposi niin että hujahti - samoin kuin levyllinen suklaata ja muita herkkuja xD


81/100: Fluffy fluffy Cinnamoroll, vol.1 (Yumi Tsukirino)

Jos joskus huomaat kokevasi valtavaa söpöydennälkää ja muutenkin elämä vaikuttaa vähän vaaleanpunattomalta, on tämä manga oiva apu ongelmaan.
Cinnamoroll on tuttu hahmo mm. Hello Kittystä ja nyt se on saanut oman mangasarjansa. Pyöreän valkoinen Cinnamoroll eroaa muista "pennuista" siinä, että hän on syntynyt isä-Auringolle ja äiti-Taivaalle ja on näin ollen pilvien sukua. Pilven päällä käy aika kuitenkin pitkäksi ja Cinnamoroll muuttaa maahan Kanelikahvilaan muiden samankaltaisten olentojen pariin.
Tarinat ovat niin yksinkertaisia, että ne sopisivat tarhaikäisillekin, mutta pienessä söpöydennälässä ne menevät vähän varttuneemmallekin lukijalle. ***


82/100: Bunny drop, vol.5 (Yumi Unita)

Bunny Drop on yksiä suosikkimangasarjojani. Sarja alkoi, kun kolmekymppinen Daikichi adoptoi kuolleen isoisänsä jälkeenjättämän iltatähden, pienen Rin-tytön. Tässä viidennessä osassa hypätään reilusti ajassa eteenpäin ja Rin on jo lukiolainen. Edessä on valinta työelämän ja yliopiston välillä. Rinin lapsuudenystävä Kouki on myös kasvanut komeaksi nuorukaiseksi ja sekoittaa pakkaa tunnustamalla ihastuksensa Rinille. Myös Daikichi painiskelee omien ihmissuhdeasioidensa kanssa. Hän kun ei ole vieläkään löytänyt vaimoa itselleen, vaikka on jo yli neljänkymmenen.
Tämä sarja ei kurkota kuuta taivaata vaan keskittyy ihastelemaan kaikkea sitä kiinnostavaa, mitä jokapäiväiseen elämään kuuluu. Hahmot ovat syviä ja heihin kiintyy sarjan aikana kovasti. Plussaa vielä kirjan lopussa olevasta infosivusta, joka valottaa japanilaista kulttuuria.
Koko sarja on ollut viiden tähden arvoinen *****


83/100: Kizuna: Bonds of love, vol.1 (Kazuma Kodaka)

Kizuna on yksiä varhaisimpia käännettyjä yaoimangoja ja siinä onkin paljon samankaltaisuuksia toisen aikalaisensa Fake:n kanssa.
Tarinassa on kaksi paria: Kei (yakuzapomon avioton poika) ja Ran (entinen kendomestari) sekä Kai (Kein puoliveli, yakuzapomon nuorempi poika ja perijä) sekä Masa (yakuzapomon kätyri). Masa astuu vasta kirjan lopussa kuvioihin, mutta alussa nähdään hykerryttävää kolmiodraamaa kun Kei ilmestyy sotkemaan veljensä ja Ranin kuvioita tuomalla rakkaudensa Raniin ilmi.
Asetelma on monimutkainen ja yakuza-teema tuo sarjaan vakavuutta, mutta myös tervetullutta jännitystä. Pääpaino on kuitenkin huumorissa ja suloisessa miesten välisessä rakkaudessa. Mangaan pääsee helposti jyvälle alun hahmoesittelyjen ansiosta - sieltä voi myös tarkistaa kumpi olikaan Kei ja kumpi Kai! Itse luen sarjan vanhaa painosta, jota on sekä sensuroitu, että jätetty julkaisu kesken (8/11 pokkarista), mutta tarina toimii silti hyvin. Tarkistin sensuroidut sivut jälkikäteen netistä.
Annan tälle ekalle osalle täydet viisi tähteä *****


84/100: Kizuna, vol.2 (Kazuma Kodaka)
Toinen osa sarjasta palaa ykkösosan juurille. Koko kirja on omistettu takaumille, jotka kertovat miten Kei ja Ran tapasivat. Loppupuolella nähdään myös synkkä tarina Kain yakuzaperheen elämästä. Kirja on huomattavasti synkkäsävyisempi kuin ensimmäinen osa, mutta siinä on myös muutamia ikimuistoisen kauniita kohtauksia.
*****






85/100: Houkutus: sarjakuvasovitus, osa 2 (Stephenie Meyer & Young Kim)

Hahaa, viimein tuli tämän Twilight-sarjakuvan toinen osa aleen prismassa, josta sen nappasin heti mukaani! 15€ oli ihan ok hinta, vaikka ykkösosan taisin löytää jopa 5€:lla.
Sarjakuva jatkaa Houkutuksen tarinaa siitä, mihin ensimmäinen osa jäi. Edward-nimiseen vampyyriin rakastunut ihmistyttö Bella pääsee tutustumaan Cullenien vampyyriperheeseen ja kuulee näiden tarinat. Keskiöinen baseball-ottelu houkuttelee paikalle kuitenkin vaarallisempaakin väkeä, josta kehkeytyy hurja takaa-ajo Forksin sumuisista metsistä Floridaan asti.
Pidän tästä pseudomangasta hyvin paljon, ja piirtäjä on osannut kuvata hahmot kauniisti ja tehnyt myös erinomaista työtä kirjan juonen sovittamisessa sarjakuvaksi. Tuntuu, ettei sarjakuva oijo juonta mistään kohtaa vaan kokonaisuus on eheä hyvin samaan tapaan kuin elokuvissakin. Suosittelen tätä versiota kaikille, jotka vain Twilightille tai vampyyriromansseille lämpenee. Jännityksellä jään odottamaan kolmatta osaa, joka toivottavasti on tulossa ja aloittaa Uusikuun. ****

2 kommenttia :

  1. Moikka taas! Saitkin Aquilalta jo tuon blogipalkinnon, mutta kiitos minunkin suunnaltani tästä mahtavasta blogista :)

    VastaaPoista
  2. Mylpyrä, olen iloinen että olet tykännyt. Nyt on tosin jäänyt vähän sylvanialaisharrastus taka-alalle. :/

    VastaaPoista