2.3.2012

100 kirjaa lukuprojekti 2012 (Kirjat 56-60)

56/100: Häkkipoika (Torey Hayden)
Arpoessani kahden kirjan välillä, joku sanoi, että Häkkipoika olisi Aavetyttöön verrattuna "hauska". En tiedä mitä kamaluuksia Aavetyttö sisältää, jos tämä oli hauska! :D
Pahasti traumatisoitunut Kevin on puhumattomuuteen ja pelkoihinsa sulkeutunut teini-ikäinen poika, joka elää pöydän alle itse rakentamassaan häkissä. Torey ottaa Kevinin hoitoonsa, mutta kammottavien lapsuudentraumojen vaurioittamalla pojalla on pitkä matka kohti tasapainoista elämää. Englanninkielinen nimeke "Murphy's boy" viittaa Kevinin epäonneen: kaikki, mikä voi mennä pieleen, myös menee. Ennenkaikkea tässäkin Torey Haydenin kirjassa minua järkyttivät pojan kammottavat kotiolot ja hirviömäiset vanhemmat.
Mielenkiintoista kirjassa oli se, miten se sijoittuu samaan aikaan kuin Tiikerin lapsen loppuosa, jossa Sheila on jo teini-iässä. Toreyn elämässä toistuvat samat tapahtumat, mutta Sheilaa ei mainita. Tiikerin lapsessa mainitut taustatapahtumat olivat taas viittauksia Häkkipoikaan!
Nyt mietin kauhulla, mitä Aavetyttö tuo tullessaan. Se on lukulistalla seuraavana. Kaikesta huolimatta Häkkipoika oli antoisa kasvutarina ja annan sille kolme ja puoli tähteä ***½


‎57/100: Aavetyttö (Torey Hayden)
Tämän kirjan ahmaisin ennätystahtia, niin jännittävä se oli.
Jadie on puhumaton, kokoon käpertynyt tyttö, joka muuten pärjää koulussa hyvin. Saatuaan tytön puhumaan Torey Hayden järkyttyy siitä, mitä saa kuulla. Satanismia, rituaalimurhia, lasten hyväksikäyttöä... Mutta mikä on totta ja mikä pienen tytön kuvitelmia? Aavetyttö on oikea, tositapahtumiin perustuva kauhutarina, jossa on monia pelottavia kohtauksia. Samalla sitä oli hyvin vaikea laskea kädestä edes yöunien ajaksi. Luin kirjaa viimeyönä aamu neljään asti. Kerronta tuntuu sujuvammalta, kuin aiemmin lukemissani Haydenin kirjoissa, vai tekikö tarinan uskomaton fantasianomaisuus siitä vain nopeampaa lukea?
Sille, joka haluaa lukea tosielämän kauhua, tämä kirja on oiva valinta.
Täydet viisi tähteä *****


58/100: Alley of first love (Ellie Mamahara)
Pienessä kylässä asuu Shusuke, jonka lapsuudenystävä palaa kuuden vuoden Englannissa opiskelun jälkeen takaisin Japaniin. Atsushi herättää heti Shusuken haudatut tunteet, mutta miten kertoa tunteista Atsushille? Koko kylä kuitenkin tietää jo, että Shusuke kärsii rakkauden taudista ja villejä huhuja ei voi estää! Oman hauskan lisänsä tarinaan tuovat Atsushin suloiset siskontytöt Mimi ja Momo, jotka ovat päättäneet mennä naimisiin Shusuken kanssa.
Tämä yaoimanga sai minut kaikin puolin hyvälle tuulelle. Piirtojälki on kulmikasta ja pitkäraajaista, eikä ehkä kaikkien makuun. Itsekin hieman karsastan tämäntyylisiä mangoja, mutta jonkin aikaa luettuani piirtotyyli alkoi kuitenkin tuntua miellyttävältä katsoa. Kirja sisältää vain yhden kokopitkän tarinan. ****


59/100: Blue Sky (Yuko Kuwabara)
Tämä manga taisi sisältää kaikki mahdolliset yaoikliseet, mitä vain kuvitella voi.
Ennustuksen mukaan se, joka päätyy poikien asuntolavastaavan avustajan huonetoveriksi tulee päätymään suhteeseen tämän kanssa. Kyosuke, lempinimeltään "Beautiful prince of ice", ei ole yhtään innoissaan joutuessaan yhteen aina iloisen Kiharan, eli "Prince of warm spring sunshine":n kanssa. No, jääprinssi muuttuu jo ensimmäisessä luvussa itkuisaksi ukeksi ja läpikäydään kaikki mahdolliset kliseet: stressin aiheuttama pyörtyminen, seme joka kantaa uken käsivarsillaan läpi koulun, kyyneleitä ja koko koulu täynnä homopoikia. Kaikki tässä on jo nähty moneen kertaa lukuisissa Harry Potter ficeissä. Ja päähenkilöt oikeastaan ovatkin nimiä vaille Harry ja Draco.
En silti sano, että tämä olisi ollut mahdottoman huono manga. Koko kirja on samaan koulumiljööseen sijoittuva, mutta loppupuolen lyhyttarinat käsittelevät sivuhenkilöiden rakkauskuvioita. Ja kai sitä tuli allekirjoittaneenkin vähän naureskeltua oikein hömelöille kohtauksille.
Annan nyt paremman puutteessa kolme tähteä ja miinuksen ***-


‎60/100: Cowboy Henk (Kamagura & Herr Seele)
En osaa tiivistää tätä sarjakuvakirjaa paremmin kuin mitä takakansi siitä sanoo:
"Nerokas, surrealistinen ja äärettömän hauska sarjakuvaklassikko sekopäisestä lehmipaimenesta"
Kirja alkaa kun Cowboy Henk syntyy aikuisena ja on äidissään vielä pitkään sen jälkeen kiinni napanuoralla. Mikään myöhemmistäkään stripeistä ei ole sen järkevämpi, mutta melko moni oli kaikessa absurtiudessaan ihan hauskoja. Cowboy Henk on kuitenkin selvästi aikuisten sarjakuva (sen voi päätellä jo kansikuvasta, jossa Henk tappaa tiikeriä pelkät kalsarit jalassaan) ja siinä on melko makaaberejakin aiheita: retki hotelli Itsemurhaan, tutustutaan Henkin kaveriin Pyöveli-Peteen ja vilautellaan anakondaa sikaribaarissa. Jepjep, kirja sopi erittäin hyvin puolenyön jälkeen luettavaksi! ***

2 kommenttia :

  1. Heippa! Ajattelin vain kysäistä, että saitko sähköpostini koskien Milkywayta? :)

    VastaaPoista
  2. olen lukenut aavetytön ja mun lemppari kirja. se on niin mukaansatempvaava,tulee itsellä halu auttaa jadeyta. koskettava kirja:)

    VastaaPoista