1.9.2021

Tutorial: Sylvanian families kirjasto #1

Olen jo kauan haaveillut customoidusta pikkurakennuksesta ja sylvanialaiseni ovat jo kauan kaivanneet omaa kirjastorakennusta! 

Sylvanialaisten tuotevalikoimassa on kyllä jos jonkinlaista rakennusta aina myllystä pitseriaan, mutta jostain syystä kirjastot ovat harvassa. Joidenkin koulujen mukana on tullut kirjasto-osa, mutta en itse keräile isompia rakennuksia ollenkaan. Kirjasto on siis tehtävä itse! 

Aloitin projektin ostamalla käytetyn Bettyn lelukapan huuto.netistä edullisesti. Setti itsessään oli oikein hyvässä kunnossa ja siitä puuttui oikeastaan vain Bettyn mekko. Huonompikuntoisempikin rakennus olisi käynyt projektiini. Koska rakennus itsessään oli niin hyvässä kunnossa, päätin customoida sen siten, että rakennuksen voisi halutessaan muuttaa takaisin alkuperäiseen asuunsa. 

En ottanut kuvaa aloitustilanteesta, mutta tässä näette alustavaa suunnitelmaa projektille: 


Olen tässä vaiheessa jo tehnyt lautalattian sytytystikuista. Koska lattia on niin tiukasti paikallaan, en edes liimannut sitä kiinni. Suomalaisesta kirjakaupasta löysin origami- tai sräppäyspaperiarkkeja, joista sain hyvät materiaalit tapetteja varten. valitsin tähän projektiin kauniin kukkatapetin. Huonekalujen värimaailmaksi valitsin vihreän ja keltaisen. Alkuperäinen lelukaupan hylly on ainoa osa, jonka customoin peruuttamattomasti: Sekin sai vihreän maalikerroksen. 


Tein aluksi suttupaperista mallikappaleet mittaamalla taloa. Ikkunan kohdat väritin kevyesti lyijykynällä, jotta sain ikkunan aukon leikattua tarkasti oikeaan kohtaan. Lopuksi käytin mallia tapetin leikkaamiseen. Lopputulokseen olin muuten tyytyväinen, mutta kuvion kohdentamiseen olisin voinut kiinnittää enemmän huomiota. 
Kahvitikut sopivat erinomaisesti lattialistoiksi. Listat peittävät kätevästi lautalattian pienet virheet, kuten epätasaiset päät. Kahvitikut maalasin akryylimaalilla valkoiseksi.


Sisäremontti alkaa olla valmis! Tapetit kiinnitin paikalleen ohuen, kaksipuolisen teipin avulla. Teipin saa luultavasti pois ilman, että taloon jää niistä jälkiä. Listat on liimattu tapettiin. Lautalattian lakkasin hieman kiiltävämmäksi ja likaa sekä kosteutta hylkiviksi.


Pienoismalleja maalaavalta veljeltäni sain apuja hyllykön maalaamiseen. Spreijasimme hyllyn aluksi primermaalilla. Sen jälkeen maalasin sen ainakin kuuteen kertaan akryylimaalilla, kunnes maalipinta oli tarpeeksi tasaisen vihreä. 

Seuraavaksi paneudumme talon ulkopuoliseen customointiin. 

2 kommenttia :

  1. I like seeing step-by-step customisations like this. I look forward to seeing how the library will evolve!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. It's fun to show pictures from behind the scenes too :) I have been thinking to show props that I use for photoshoots aswell.

      Poista