15.9.2021

Lahjatavarakauppa

 

Urheilumatkamuistoja myyvää Souveniers shop tuli markkinoille samana vuonna kun edellisen kerran lopetin SF-keräilyn. En oikein innostunut urheiluteemasta ja vaikka olisinkin halunnut täydentää pienten kauppojeni kokoelmaa, en jaksanut tätä läheteä ulkomailta tilaamaan. En ole aivan varma, tulivatko urheiluteemaiset setit ollenkaan myyntiin Suomessa? 

Kun ajatus kaikkien pikkurakennusten ostamisesta alkoi muotoutua päässäni, satuin löytämään tämän setin erittäin edullisesti ebaysta. Myyjä oli myös samassa SF-facebookryhmässä myymässä muita tavaroita, joiten sain ostettua häneltä varsin mainion laatikollisen vintage SF-tavaroita tämän kaupan lisäksi. 

Kauppaa pitää tällä kertaa kirpparilta löytämäni ruskea dalmatialaisisä. Hänen pilkkunsa olivat melkoisen kärsineet, mutta tussilla sain väritettyä ne lähes entisenlaiseksi. Kolme pientä possua ovat myös muuttaneet kokoelmaani takaisin. Aiemmat possut myin pois. Karhuperheen olen halunnut ostaa niiden ilmestymisestä asti. Onneksi ne olivat vielä helposti saatavilla, kun aloitin taas keräilemään. Karhuveljen puoliksi syöty hampurailenen huvittaa minua suuresti. 



Isäkarhu on ostanut kannatusviirin lempi urheilujoukkueelleen. Pikkupossut muodostavat siistin jonon odotellessaan kauppiaan paluuta. Possuille maistuisi raikas hedelmäsmoothie. 


Kaupan yksinkertaista valikoimaa (joka koostui lähinnä parista urheilupaidasta, lehtisistä ja hedelmäkorista) lähdin täydentämään Village gift boutique-setillä. Tätä settiä on saanut vuosikaudet vähän joka paikasta. Juuri nyt se oli viimein myyty loppuun. Halusin ostaa sen täydellisenä, mutta lähes kaikista käytetyistä seteistä puuttui jokin osa. Päätin kysyä Lontoon Sylvanian shopilta, olisiko heillä jäänyt johonkin nurkkaan lojumaan yksi lahjatavarasetti. Minulla kävikin hyvä tuuri, sillä he olivat juuri seuraavalla viikolla saamassa erän tätä settiä. Hintalappu tosin oli aika kauhea, koska he myyvät valikoimasta poistuneita settejä korotetuin hinnoin. Onneksi tarjolle tuli setin valkoinen versio, jonka ajattelin sopivan paremmin valkoiseen lahjamyymälään.

Koska alkuperäiseen settiin kuului pieni korillinen hedelmiä, päätin korostaa tätä valikoimaa omassa kaupassani. Toin kauppaan vintage limupulloja, laseja sekä vastahankkimani Mehukaupan blenderin shmoothieita varten. Blenderin vieressä on iso korillinen banaaneja, jotka valitettavasti näkyvät aika huonosti kuvassa. 

Alkuperäinen omistaja on vahingossa liimannut tiskipöydän tarran väärin päin. Tiskin kuuluisi seistä samalla tavalla kuin vasemmanpuoleinen ruskea tiski. Tarran saisi ehkä irti, mutta ajattelin tiskin toimivan noinkin päin. Ainakin se tuo hieman vaihtelua näihin kauppoihin, jotka koostuvat kaikki samasta sisällöstä: tiskistä, kassakoneesta ja hyllystä, pienellä valikoimalla tuotteita. 
Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen. 

1 kommentti :

  1. Minulle tämä lienee unohdetuin näistä pikkukaupoista, kun on ollut vain vähän aikaa saatavilla. Matkamuistomyymälyyskin tuntuu oudolta valinnalta, vaikka se Lontoon olympialaisten aikaan on ollut ajankohtainen xD Hauskaa, että rakennus on vaihteeksi valkoinen.

    VastaaPoista