22.9.2021

Herkkukauppa ja asiakkaat


Sweets store on viimeisin SF-sarjaan ilmestynyt pikkukauppa. Alkuperäiseltä varustelultaan se oli myös onnettomimpia. Koska kauppa on aika pieni ja sen mukana tulee käytännössä vain yksi pöytä karkki ja keksikuorrutuksella, mietin pitkään sen ostamista. Toki aioin sen lisätä kokoelmaani, mutta kuinka tekisin siitä paremman? Lopulta keksin ratkaisun ja laitoin kaupan tilaukseen. 

Japanilainen Sweet cake shop -setti tuntui varustukseltaan ihanteellisimmalta vaihtoehdolta boostaamaan tämän herkkukaupan valikoimaa ja kalustusta. Vaaleansiniset kalusteet sopivat hyvin herkkukaupan vaaleanpunaiseen värimaailmaan. Setin mukana tulee kaksi vitriiniä, kuvullinen kakkuständi sekä runsaasti erilaisia leivonnaisia ja kakkuja. Settini ei ollut aivan täydellinen, siitä taitaa puuttua joitakin paperiosia ja ainakin yksi kakkukynttilä. 


Herkkukaupan myyjäksi valikoitui luonnollisesti röyhelöpukuinen tarjoilijatar, jonka ostin aikanaan enne keräilyn lopettamista. Valitettavasti hänen oman settinsä mukan tulleet herkut katosivat muutossa. Ne olisivat olleet oiva lisä tähän kokonaisuuteen, joskaan tilaa niille ei lieemmälti olisi ollut. 

Asiakkaina ovat tänään Town series suklaapupu-isosisko ystävättärensä kanssa. En ole ollut erityisen vakuuttunut pariisiteemaisesta kaupunkisarjasta. Sen rakennukset ja huonekalut ovat kyllä muotoilultaan yksityiskohtaisia, mutta niissä on kauhean vähän osia ja osa kankaisista elementeistä on valettu tylsästi muovista. En muutenkaan halua liian erityylisiä hahmoja sylvanialaiskylääni. Pari hienompaa rouvaa ja herraa sinne mahtuu ja siksi ostin tämän isosiskon. Hänen maalaistyylisen ystävättärensä olenkin esitellyt blogissa jo aiemmin. Muistelen, että hänet sai tilata erikoishahmona Sylvanian fan clubista, pikkutalon mukana. 

Lisäksi tilasin sylvanialaisten 35-juhlavuoden kunniaksi julkaistut "noitakaksoset" japanista. Setti sisältää Charcoal tytöt juhlatamineissa. Mielestäni nämä eivät juuri muistuta noitia, vaan käyvät kahdesta hienosta neidistä hilkkoineen! 


Tässä vielä herkkukauppa sisäpuolelta. Kaikki vitriinit saattaisivat nipin napin mahtua kaupan sisällekin, mutta silloin myyjäpupu ei mahdu kuin seisomaan nurkassa. On siis parempi laajentaa liiketoimintaa kadulle päin. Nämä vanhat japanisetit ovat aivan loistavia lisiä nykyrakennuksille. 

Kakkulaatikoita tässä kokonaisuudessa on ehkä vähän liikaa. Ne ovat helppoja tuottaa, joten moni setti sisältää itsetaiteltavia pahvilaatikoita ja pakkauksia. Kakkukauppa ei olisi täydellinen ilman kahvilatoimintaa, joten päätin lisätä joukkoon vielä Hovimestarisetistä saatuja kuppeja ja tarjottimen. Kahvinkeitin on tullut jonkin olohuonesetin mukana ja sopii kauttaukseen erinomaisesti. 

Lopuksi jäämme ihmettelemään vain yhtä asiaa. Mitä kissaneidit tekevät tiskin väärällä puolella? 

1 kommentti :

  1. Kissaneidit taisivat taikoa itsensä tiskin väärälle puolelle sillä aikaa kun myyjätär on puuteroimassa nenäänsä D:

    VastaaPoista