17.8.2010

Karhuja, kirjoja ja astioita

Timbertop-karhuperhe on vanha ja klassinen sylvanialaisperhe. Sitä on tehty jo kolmisenkymmentä vuotta, joten sen suosio lienee ollut kova. Omaan kokoelmaani näitä ruskeita karhuja on saapunut lähinnä sattuman kautta. Ensimmäinen karhuni oli Calico critters-päiväkodin mukana tullut yksinäinen karhuvauva. Eilen sain vauvalle viimein huoltajan, kun ison tarvikepaketin mukana saapui hänelle isoveli. Karhut eivät ole mitään suosikkejani, mutta nämä lapset menettelevät. Aikuiset karhut ovat makuuni liian suuria ja omaavat ruman kuonon.



Karhuveljen omat alkuperäiset housut tulivat paketin mukana, mutta hänelle kuuluneet huopaliivit puuttuivat. Sen sijaan hän sai ylleen ilmeisesti Corntop-pupuperheen isän paidan. Paketissa tulivat myös Corntop-pupusiskon mekko ja Timbertop-karhuäidin sininen mekko.

Mutta karhuveli ja yksittäiset vaatteet eivät olleet se syy, miksi tämän paketin ostin. Varsinainen syy näkyy ylhäällä olevan kuvan astiakaapissa. Ennen muinoin kaikkia sylvanialaisten tarvikkeita ei suinkaan valmistettu pelkästään muovista vaan heille oli saatavilla jopa ihania, posliinisia astioita. Astiat oli kuin tehty tuohon isoon keittiönkaappiin, jota en ole aiemmin päässyt teille esittelemäänkään. Kaappi on vanhainkodin keittiöstä.



Tässä astiastoista täydellisin. Tykkään kovasti tästä sinivalkoisesta astiastosta, johon kuului: kannu, kattila, kastikekulho ja neljä lautasta.



Nämä kaksi lautasta tulivat aikanaan pöydällä olevan maljakon, silkkikukkien, ruokailuvälineiden ja lautasliinojen kanssa samassa setissä. Minulle asti oli säilynyt vain lautaset ja maljakko. Silkkikukat korvasin oikeilla morsiusharso-kukilla. Lautaset ovat epäkäytännöllisen suuria ja sopisivat ehkä paremmin seinälautasiksi kuin varsinaiseen käyttötarkoitukseensa.



Tämä astiasto ei myöskään ole aivan kokonainen, mutta minulle ihan riittävä. Enempää kannuja en nimittin olisi saanutkaan mahdutettua astiakaappiin ja näin hienoja pikku astioita olisi ikävä laittaa laatikoihin piiloon.



Paketti sisälsi myös valtavat määrät kirjoja, jotka tässä kuvassa on annettu sylvanialaisten orpojen käyttöön. Nämä lapsukaiset ovat siis vielä ilman vanhmpia ja viettävät aikaansa entryn alussa mainitussa päiväkodissa. Ohuet paperikirjat ovat tulleet minulle jo aiemmin ja minulla on aina ollut niiden säilyttämisen kanssa hankaluuksia. Tällaiseen sekamelskakuvaan ne kuitenkin sopivat hyvin.

4 kommenttia :

  1. Yes, the plates look so real you would not think they're hardly bigger than a thumbnail.

    Your set-ups are always lovely,Tanja and I enjoy visiting your blog (even if I have to use a translator, heehee). :-)

    VastaaPoista
  2. Todella söpöjä astioita!!
    Kuviasi katsoessani muistin lapsuudeni.
    Minulla ei ollut yhtään sellaisia tavaroita, mutta ystävilläni oli, joten leikin aina heidän kanssa "Sylvania Families" sarjalla.

    VastaaPoista
  3. BugzySUPERhappy, they really are great! When the package arrived I noticed that some pieces were missing, but if there were even one cup more, they would not have fitted in that copboard.

    Okasaneko, Thank you so much ^^ It's nice to have visitors in my blog. I always come to see your updates aswell.

    pikkumari, SF-foorumilta löysin tällaisen linkin, jossa oli vanhoja sylvanialais-tavaroita. Nämä näyttäisivät olevan tehty aidoista materiaaleista (ei vain muovista). Oliko näitä silloin sinun lapsuudessa? http://www.geocities.jp/teenyweeny_club/sylvania_family/set/set_miniature/set_miniature2.html

    VastaaPoista