18.8.2010

Posliiniamme ja ankkaperhe

Edellisessä entryssä esittelin vanhoja posliiniastioita, joten voisimme jatkaa samalla linjalla tälläkin kertaa. Nyt on esittelyvuorossa vanha, posliininen kylpyamme! Mieheni tulosti työpaikallaan minulle kaakelilattian, jotta sain muokattua roomboxista kylpyhuoneen tälle ihastuttavalle Waddlington-ankkaperheelle.
Vinkki: Voit tulostaa nukkekotiin sopivia tapetteja ja lattiamateriaaleja täältä!



Ankkaperhe on käynyt iltapesulle, mutta pienet ankanpoikaset ovat kovin vastahakoisia menemään kylpyyn. Waddlingtonin perhe on yksi monesta SF-ankkaperheestä, jotka kaikki muistuttavat hieman toisiaan. Tämä on mielestäni niistä kuitenkin kaikkein kaunein - lisäksi ankat kuvataan sylvanialaisten pormestariksi ja tämän vaimoksi ja onhan jokaisessa kylässä pormestari oltava :) Tykästyin erityisesti isä-ankan silinteriin ja komeaan punaiseen liiviin. Sain tämän perheen ystävältäni, Okasanekolta, joka sen minulle ystävällisesti osti ja lähetti Filippiineiltä asti! Perhettä on ollut vaikeaa saada mistään, ainakin tähän asti, sillä nyt on sylvanianfamilies.com listannut ankat takaisin valikoimiinsa - ainakin siksi aikaa, kun ankkoja riittää.



Kylpykalusteet ovat kokoelmassani hieman aliedustettuna, sillä minulla on tilaa vain yhdelle kylpyhuoneelle nukketalossani. Kumpikaan ylimmässä kuvassa näkyvistä seteistä, peilikaappi ja lavuaari tai kylpyamme, eivät ole kokonaisia vaan niistä puuttuu osia: hammasharja (+mahdollista muuta sälää) ja käsisuihku. Aikoinaan on tehty myös muita posliinisia vessankalusteita, kuten wc-pönttö ja lavuaari, mutta näitä minulla ei ole.



Tässä lähikuva pikkuankoista kylvyssä tai ehkä pikemmin suihkussa. Jokaisella ankanpoikasella on omanvärisensä kauluri ja rusetti: punainen, keltainen tai sininen. Ammeen reunasta on joskus lohjennut pieni pala, mutta haittaneekos tuo. Ammeen yksi ihanista yksityiskohdista on irrotettava tulppa narun päässä. Huomatkaa myös uusi ikkuna rullaverhoineen, jonka yleisön pyynnöstä väkertelin. Ei ole aina "sama ikkuna, samassa kohtaa", kuten rakas mieheni toiveensa ilmaisi.



Äitiankalla on uskomattoman yksityiskohtainen asu, mutta valitettavasti punainen kangas on värjännyt ankkaraukana päälaen aivan punaiseksi, joten hänen on pidettävä hattua myös sisällä. Ilman hattuaan ankkaäiti kyllä näyttääkin aika kaljulta. :)

5 kommenttia :

  1. Ankat on kyllä kivoja :) Niistä on tehty muutama erilainen versio:

    Puddleford ankat (kolmena eri variaationa): http://www.sylvanian-families.net/Families/USCCPuddlefords.html
    http://www.sylvanian-families.net/Families/8104/UKPuddlefords2.html
    http://www.sylvanian-families.net/Families/41504/JPPuddlefordducks.html

    Urban life ankkaperhe: http://www.sylvanian-families.net/Families/JPDucks.html

    Ja Mr. Webster maitomies: http://www.sylvanian-families.net/Families/UKPostmanMilkman.html

    VastaaPoista
  2. I noticed that some figures have had that problem with staining, as I recently purchased some grandparents in Singapore and discovered two were stained from the headgear they had on. I'm stiull trying to find a way to rub them off without destroying the flocking.

    You always have an excellent display, dear friend. Could you share with us how you set up your room display? Is that a separate box or a room in one of your dollhouses? They are lovely, and the wallpaper and tiling seem so real. :-)

    VastaaPoista
  3. As you ask so nicely I can not say no to you ;) It would be fun to show how I set up my pictures :)

    VastaaPoista
  4. I LOVE the tile you have in the bathroom! it really makes everything come together!

    VastaaPoista