17.11.2010

Pako koulun penkiltä

Viimepostauksessani julkaisema SF-suomifoorumi on lähtenyt loistavasti rullailemaan! Käyttäjiä oli viimenäkemällä rekisteröitynyt jo peräti yhdeksän (9!) kappaletta! :) Ihanaa jutella vaihteeksi suomalaisten keräilijöiden kanssa, heiltä kun saa ajankohtaista tietoa sylvanialaisten nykytilanteesta täällä kotimaassa. Itse olen ihan pihalla kaikista arvonnoista ja tarjouksista, kun ostan pääsääntöisesti sylvanialaiseni ulkomailta.

Mutta oli minulla muutakin asiaa! Keräilijätoverini Mylpyrän toiveesta päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä blogiinikin uuden entryn. Uusia huonekaluja odotellessa pääsi esittelyvuoroon pieni japanilainen koulu koiraopettajineen! Myös kaikki oppilaat ovat uutuuksia kokoelmassani :)



Tätä koulua olin odottanut pitkään ja hartaasti. Viimein löysinkin sen edullisesti Malesiasta. Valitettavasti setti osoittautui kuuluvaksi sarjaan "hartaasti odotetut suuret pettymykset". :( Koulurakennus itsessään on juuri niin ihana, kuin toivoinkin, mutta koiraopettaja on täyttä sekundalaatua. Koiran turkki on karheaa ja inhottavaa koskettaa. Sen lisäksi pakkaus on hinkannut hahmosta ruskeaa väriä (onneksi lähinnä vain korvien takaa) ja valkoinen nukka paistaa alta - pienikin kolhu aiheuttaa lisää tuhoja karvoituksessa. Hahmo on muutenkin todella jäykkä ja ikävä. Sivussa näette kuvan tästä kammotuksesta.

Setin toinen miinuspuoli olivat sen heikkolaatuiset tarrat. Kirjojen kansitarrat oli liimattava paikoilleen sillä ne eivät muuten suostuneet kiinnittymään. Samoin koulun seinälle kiinnitettävä lukujärjestystarra on alkanut rullaantua. En sitten tiedä, miten saisin sen kiinnitettyä, kun en haluaisi liimata sitä pysyvästi seinäänkään :/ Ehkä on vähän pakko.

Vastatulleet oppilaat sen sijaan ovat supersöpöjä! Pelkäsin koirakaksosten olevan samaa maata isänsä kanssa, mutta näin ei ole. Vauvojen karvoitus on aivan yhtä hyvä kuin muillakin hahmoilla. Koulukuvassa näette kohtauksen joukkopaosta. Kissa- ja koiravauva ovat päättäneet lähteä aikaistetulle välitunnille (ja sitä kautta jälki-istuntoon). Harmaat kissat (Fisher cat)ja ruskea kisuli (Caramel cat) ovat amerikkalaista Calico critters sarjaa. Karkkikaksoset esittelen teille myöhemmin orpo/päiväkodin kanssa, jossa heidän äitinsä työskentelee :)



Tässä vielä ryhmäkuva johon on päässyt koiraopettajan tytärkin. Vaikka koirasisko on isänsä lailla japanilainen, ei hänessä ole mitään vikaa. Onkohan vain minun opettajakoirani susikappale vai onko kaikissa kouluissa mukana kakkoslaadun hahmo... Pitääpi varmaan kysellä muilta keräilijöiltä :/

Tämä on nyt kolmas tätä kokoluokkaa oleva pikkurakennus kokoelmassani (lisäksi minulla on klinikka ja J. Sainsburyn vihanneskauppa) :) Enää näitä taitaa puuttua vain yksi; japanilainen kukkakauppa. Harmi, että se on niin über-rare.

3 kommenttia :

  1. Voih, harmi tuo susihahmo... Ja nuo tarrat on aika ärsyttäviä, minullakin juuri saapuneissa tilpehööreissä ne eivät pysy millään. Täytyy kai minunkin sitten ottaa liima kouraan ja ruveta hommiin :D
    Sen sijaan nuo harmaat kissavauvat ovat todella ihania! Vaaleanpunainen nenä on kuin karkki... Ovatko nekin siis Calico Critters-sarjaa? Onkohan niistä SF-versiota?

    VastaaPoista
  2. Minä käytin liimaamiseen sellaista paperiliimapuikkoa. Se ei kostuta tarraa ja tee siitä läpinäkyvää.

    Fisher cat-perhen saa parhaiten ostamalla Amerikkalaisen CC-version. Ilmeisesti joskus muinoin näistä on ollut SF-versiokin, mutta niitä on kait vaikea löytää. Sen sijaan jos haluaa Fisher cat seisovan vauvan niin on etsittävä vanhaa SF-luokkaretki settiä, jossa tulee vauvoille äitikin.

    VastaaPoista
  3. Harmi toi koiraopettaja :( Koulutalo on kuitenkin niin herttanen ettei menetys oo NIIN paha...

    VastaaPoista