24.7.2010

Nukketalon ulkoseinät ja lankkulattia

Saatiin juuri sopivasti ennen sateita tehtyä nukketaloon kaikki ulkotiloja tarvitsevat korjaukset. Valkoisten osien maalauksen jälkeen teippasimme talon umpeen ja aloitimme ulkoseinän maalauksen. Värinä toimi askarteluspraymaalien ainoa keltainen, joka olikin sitten todella keltainen. Älkää nyt kovasti järkyttykö, valkoiset listat pehmentävät hieman julkisivun väriloistoa.



Listat piilottavat myös ovien ja ikkunoiden karkean olemuksen. Alakerrassa oleva uusi väliseinä on tällä hetkellä vasta teipillä kiinni. Pala ei ole ihan täydellisen istuva, joten sen kiinnittäminen tulee olemaan jännittävää.

Eilen, kun maalipinta oli kuivunut, aloimme sitten työstämään taloa sisältä. Ensin laitoimme alakerran valot paikoillensa ja teippasimme ne maalarinteipillä uriinsa. Sitten alkoi yläkerran lattian laudoittaminen. Lattialankkuina käytimme Bilteman sytytystikkuja. Näitä tikkuja sai viiden kilon säkin alle neljällä eurolla ja ne ovat täydellisiä nukkekotirakentajalle: hiottuja, tasamuotoisia ja kauniita. Niistä syntyi täydellinen lattia:



Ostin myös vesiohenteista lakkapetsiä (tumma mahonki), jolla lattian voisi käsitellä. Toisaalta puun oma väri on hyvin kaunis. Ehkä jätän toisen huoneista tuollaiseksi (tai lakkaan sen läpinäkyvällä lakalla) ja toisen petsaan. Alakertaan aion kuitenkin kokeilla muita lattiamateriaaleja. Vielä täytyy myös taiteilla yläkerran lattiaan viimeinen lankkurivi. Tikut ovat liian leveitä jäljellä olevaan reunaan, joten ne pitä koettaa katkaista pituussuunnassa. Mitenhän se mahtaa onnistua? :/ Lattia kaipaa myös hiontaa... Miksi remonttiin liittyy niin kauheasti hiomista? :D Kädet on jo ihan rakoilla kaikesta hionnasta.



Tässä vielä kuvat kahdesta erilaisesta polttimosta, joita talossa tullaan käyttämään. Pyöreäpäiset lamput tulevat molempiin makuuhuoneisiin ja suipoit sitten muihin huoneisiin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti