22.7.2010

Nukketaloprojekti: johtourat ja maalaus

Nukketaloprojektini etenee hiljalleen. Nyt ovat säätkin viilenneet inhimillisiksi (+26 astetta...) joten taloa on ollut kiva työstää ulkona. Toisaalta kesäloma on imenyt tehokkaasti myös nukketalomäärärahoja. Mummolanreissulta mukaan tarttui kuitenkin ihana hiomalaite, jolla saatiin kaiverrettua urat talon sisälle sähköjohtoja varten. Kävimme myös Minimaailma nimisessä nukketalokaupassa ostamassa 6kpl pikkuruisia lamppuja ja 4kpl pistorasioita, jotta sähkötyöt voitiin aloittaa. Tässä kuvat valmiista urista:



Sähköjohdot vedetään katon läpi ylempään kerrokseen, jossa ne saadaan lattialankkujen alla vedettyä talon takaseinälle. Näin sähköjohtoihin jää hieman liikutteluvaraakin. Katon kautta vedettynä urat johtoineen olisi pitänyt kitata umpeen sillä nukketaloon tulee vain maalipinta kattoon. Talon lattiat ovat tällä hetkellä aivan järkyttävän näköiset. Mutta ei huolta, ne tulevat peittymään lankkulattian ja muiden lattiamateriaalien alle!

Urien teon ja huolellisen hionnan jälkeen pääsimme viimein myös maalaamaan taloa. Tänään vuorossa olivat valkoiset osat eli huoneiden katot, ullakon seinät ja lattioiden sekä seinien etureunat. Sirkkelöimme taloon myös uuden väliseinän joka jakaa suuren eteistilan pienempään eteiseen sekä uuteen makuuhuoneeseen. Väliseinä tehtiin tummasta vanerista joten myös se oli maalattava valkoiseksi, ettei tummuus kuultaisi vaalean tapetin läpi. Tässä kuva maalausvaiheesta:



Käytimme maalaamiseen spraymaalia, jolla homma hoituikin mukavasti. Ensikerralla vuorossa ovat ulkoseinät, jotka saavat keltaisen spraymaalikuoren. Talon valkoisten osien suojaaminen tuleekin olemaan haastava tehtävä :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti