24.7.2010

Sylvanian Singer

Talokiireiden takia en ole ehtinytkään päivittää lupaamaani sylvanialaisuutuutta. Toissapäivänä saapui sylvanialaisille antiikkinen ompelukone Singer!



Kone muutti vanhainkodin makuuhuoneeseen, kirjoituspöydän seuraksi. Se on varmaan joskus toiminutkin "oikeasti" sillä poljinta voi painaa ja ilmeisesti noiden sivussa olevien pyörien pitäisi pyöriä ja jonkin mekanismin avulla liikuttaa koneen "neulaa" ylös ja alas. Tämä lelu on kuitenkin jo niin vanha, ettei se enää toimi. Kumihihna pyörien välissäkin on jo niin kulunut, ettei sitä paljoa uskalla liikuttaa.



Luulen, että sain ostettua aika täydellisen setin. Ompelukoneen ja jakkaran mukana tulivat myös nämä tarvikkeet: Pitkä mitta, 3 lankarullaa, oikeasti avautuvat sakset, jokin lusikalta näyttävä tikku (Mikähän lienee?) ja ilmeisesti neulatyyny :D Viimeksi mainuttu tuli myös kirjoituspöytäsetin mukana ja silloin luulin sitä postimerkkien kostuttajaksi. Joko sillä on useita rooleja tai sitten jompaan kumpaan settiin se on eksynyt vahingossa.



Kylkiäisenä paketin mukana tuli myös yksi kaappikello (kuvassa vasemmalla). Aluksi olin ajatellut laittaa kellon myyntiin sillä minulla on sellainen jo entuudestaan. Paketin avattuani tajusin kuitenkin kyseessä olevan kellosta eri version. Uudessa kellossa ei ole avattavaa luukkua, kuten vanhassa kaappikellossani oli! Myös kellotaulu-tarrat ovat hieman erilaiset molemmissa kelloissa. Piti nyt vielä tämäkin sattua :P

1 kommentti :

  1. The sewing machine looks great, age notwithstanding. I like old Sylvanian stuff too, never mind that some of them have seen better days. It just adds character. :-)

    ♥Okasaneko
    http://okasaneko.wordpress.com

    VastaaPoista