3.7.2010

Oikea nukkekoti!

Äitini soitti tänään ja sanoi, että hänellä on minulle yllätys. Minun piti lähteä ulkoa sitä hakemaan autosta. Arvelin heti alkuunsa että kyse olisi jostakin nukkekotiin liittyvästä jutusta ja ihan oikeaan osuinkin.
Äiti oli kaivanut aitasta minun oman vanhan nukkekotini! Se osoittautui muistamaani paljon kivemmaksi. Toki kaikki pinnat ovat aivan kamalassa kunnossa, mutta perusrakenne, huonejako ja koko ovat mitä mainioimmat. Huonekorkeudesta päätellen talo on rakennettu melko lailla 1:12 mittakaavassa joka on kaikkein yleisin itserakennettujen nukkekotien mittakaava.



Talossa on irroitettava etuseinä ja kaksi kattolevyä (jotka tässä kuvassa pysyvät paikallaan ainoastaan maalarinteipillä). Lisäksi talossa on alkuperäisen tekijän maalaama suloinen savupiippu - irtonainen sekin. Luultavasti tuo etuseinä menee uusiksi, jotta taloon saataisiin näyttävämpi ulkomuoto. Sen voisi myös kiinnittää taloon saranoilla.

Talo on liian iso sylvanialaisilleni, joten luultavasti alan rakentaa tähän oikeaa nukkekotia. Minulla ja äidillä on paljon suunnitelmia talon varalle. Aluksi tosin on lähdettävä ihan perushuollosta eli kolojen pakkeloinnista, hionnasta, sähköjohtojen vedosta ja seinien maalauksesta. Alakerran ison huoneen voisi myös jakaa kahtia niin, että keskelle jäisi kapea eteinen ja viereen saisi yhden makuuhuoneen lisää. Ikkunoita talossa on vain kaksi, joten niitäkin pitää lisäillä. Talon ihanin yksityiskohta on ehdottomasti tuo portaikko. Tykkään siitä kovasti, joskin astinlaudat voisi vaihtaa uusiin. On myös vähän karmivaa, että portainen alle näkee astinlautojen raoista. Yläkerrassa on oviaukko parvekkeelle, mutta itse parveke on aikojen saatossa tippunut pois.

Talo on kyllä ihanan tilava verrattuna Lundbyn talooni joka kärsii muutamista hankalista tilaratkaisuista. Tämä talo on täynnä mahdollisuuksia. Suunnitelimme jo siihen kellarikerrosta, joka muuttaisi talon edustalla olevan tilan parveketerassiksi ja lisäisi taloon vielä yhden kerroksen saunaa, vessaa ja kellarikomeroa varten.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti